Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PRED ODLAZAK U AUSTRIJU

Vlašić i Oršić o atmosferi u reprezentaciji: "Glavno je biti među ovim vrhunskim igračima i pomoći kad dobijemo priliku"

Mislav Oršić i Nikola Vlašić u susretu protiv Danske su uspješno odradili svoju ulogu s klupe.

Dan nakon velike pobjede protiv Danske, koja je nogometnu reprezentaciju Hrvatske dovela na korak do osvajanja skupine Lige nacija, pred novinare su izašla dva sudionika iste.

Prvi od njih bio je Nikola Vlašić, koji je u igru ušao u 71. minuti umjesto Marija Pašalića, a do kraja susreta imao je jednu dobru priliku, koju mu je na ulasku u 90. minutu anulirao vratar Schmeichel.

Fizički dobro, mentalno puno bolje

Vlašić je zadovoljio pa je upitan ima li kakvu informaciju hoće li u nedjelju na Prateru startati od prve minute.

"Vidjet ćemo kakva će biti odluka izbornika, ali svakako nas boli onaj poraz iz Osijeka. Želimo im uzvratiti za taj poraz i biti prvi u skupini", rekao je Vlašić, osvrnuvši se još na taj lipanjski susret:

"Mislim da je to bila slučajnost. Mi smo imali neke šanse na početku, a onda se njima otvorilo. Zabili su tri gola i dalje je bilo teško. Ne može se tako što ponoviti."

Slaven Bilić o pogotku Borne Sose

Nikola je promijenio klub, odnosno nalazi se u Torinu, gdje posuđen iz Evertona. Dobio je mjesto u udarnom sastavu, a odmah je došao i konkretan učinak.

"Fizički se osjećam jednako dobro, ali mentalno sam puno bolje jer je svakom igraču najvažnije igrati. Zadovoljan sam", kratko je objasnio kako gleda na to.

Prisjetio se teškog razdoblja

Bio je u reprezentaciji i kod mu situaciju u Evertonu nije bila bajna, čime mu je Zlatko Dalić na više načina izašao u susret. Za tako nešto je svakako zahvalan.

gol expired Više od tri kluba u utrci za Josipa Šutala, ali jedan je ipak glavni favorit divider

"Značilo mi je biti s ekipom. Naravno da nisam mogao očekivati neku minutažu, što se i vidjelo na posljednjem okupljanju. Ja sam jedini igrač koji nije započeo niti jednu utakmicu, ali nisam mogao puno niti očekivati. Ulazio sam po 10-15 minuta, ali nemaš se što ljutiti. Nisam igrao u klubu. Naravno, kad si u klubu standardan, želiš igrati i u reprezentaciji. Imamo dosta vrhunskih igrača, izbornik je u problemu oko toga koga će staviti u igru. Sve su ovo vrhunski igrači i samo moramo ovako nastaviti", potvrdio je.

Dinamova kombinacija donijela pobjedu

Nakon njega je pred novinare došao čovjek koji je izravno sudjelovao u pobjedničkom pogotku, Mislav Oršić. On je prvo sjajno primio loptu Brozovića, a onda je sudjelovao i u kombinaciji s Brunom Petkovićem te strijelcem Lovrom Majerom.

"Odigrali smo jednu baš dobru utakmicu. Ne mogu se sjetiti da su Danci izuzev u prvom poluvremenu imali neku dobru šansu. Igrali smo dobro i zasluženo pobijedili, sad idemo velikim koracima prema Final fouru i nadam se da ćemo u Austriji dovršiti taj posao", rekao je sad Oršić, nastavivši:

"Nismo još došli do toga tko će i kako ćemo igrati. Sve nas boli poraz iz Osijeka, gdje smo u prvom poluvremenu bili bolji od njih, a onda u drugom dobili tri gola. Nadam se da ćemo im vratiti već sad u Austriji."

Za kombinaciju kod gola, uz osmijeh je otkrio:

"Možda nam je to ostalo još iz Dinama, ali dobro da je prošlo. Još za pobjedu, super."

On svoju ulogu jasno zna. Zamjena je za Ivana Perišića i tek neke taktičke ekshibicije ili Ivanovo odsustvo mogu dovesti do Oršićevog mjesta u udarnom sastavu. Njemu to zapravo nije niti bitno.

"Svatko tu u reprezentaciji ima svoju ulogu. Ja sam sretan što sam uopće ovdje s takvim igračima i u svakom trenutku kad dobijem priliku ću dati sve od sebe da bih pomogao reprezentaciji", rekao je pun ponosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider