Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Slično kao i danas

Vatreni su uoči povijesnog srebra imali intrigantan ždrijeb: Maradona nas je izvukao, ispalo je idealno

U iščekivanju izvlačenja grupa Svjetskog prvenstva prisjećamo se kako je to bilo uoči Mundijala u Rusiji.

Maradona je izvukao Hrvatsku u ždrijebu SP-a 2018. (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija u današnjem ždrijebu skupina saznat će suparnike na Svjetskom prvenstvu.

Izvlačenje grupa održat će se u Dohi s početkom u 18:00, a dok odbrojavamo do početka ždrijeba, prisjećamo se kako je to bilo uoči prošlog Svjetskog prvenstva, kojem je Hrvatska senzacionalno odjurila do finala i osvojila povijesno srebro.

Taj ždrijeb održan je 1. prosinca 2017. u Moskvi, a kuglice su izvlačili brojni planetarno popularni bivši nogometaši. Hrvatska je i tada uoči ždrijeba bila smještena u drugu jakosnu skupinu (tzv. pot), zajedno s reprezentacijama Španjolske, Perua, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika i Urugvaja. Bilo je jasno da njih ne možemo izvući, glavno pitanje je bilo koga ćemo od dobiti od nositelja i u kojoj ćemo skupini završiti.

Hrvatska izvukla Argentinu, Island i Nigeriju

Čovjek koji je izvlačio kuglice drugog pota bio je Diego Armando Maradona i on je Hrvatsku smjestio u skupinu D s njegovom Argentinom. Imao je veliki Diego u tom trenutku čudan izraz lica, kao da je znao što će se dogoditi u međusobnom obračunu Vatrenih i Gaučosa. Osim Argentine, s Hrvatskom su kasnije u grupi završili i Island i Nigerija.

Dojam je bio da smo mogli i bolje proći, jer Argentina je uvijek svjetska velesila i u Rusiju je stizala predvođena silno motiviranim Lionelom Messijem, a samo godinu i pol prije tog ždrijeba Island je na Euru nokautirao Englesku i igrao četvrtfinale. Nigerija kao vječni rasadnik afričkih talenata također je zahtijevala određeni respekt.

U konačnici, sva ta nekakva bojazan je nestala zahvaljujući fenomenalnim nastupima Vatrenih. Izabranici Zlatka Dalića promarširali su kroz skupinu D, ostvarivši tri pobjede u tri utakmice uz gol-razliku 7:1. Osvajanjem prvog mjesta Hrvatska je u osmini finala izbjegla Francusku s kojom se kasnije susrela u onom nezaboravnom finalu u Moskvi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider