Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Četiri godine od svastike

Vatreni ove jeseni opet na Poljudu? "Prvi korak je sjesti za stol i razgovarati"

12.- lipnja 2015. - datum je to kada je posljednji put hrvatska nogometna reprezentacija kročila na poljudsku travu. Slučaj svastika tada je šokirao svijet, a HNS o Splitu kao domaćinu dugo nije ni pomišljao. No, i tome je došao kraj, zapuhali su neki novi vjetrovi pa iz samog vrha Saveza stiže najava kako bi već ove jeseni Modrić, Rakitić i društvo na Poljudu mogli tražiti put do Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitska publika Vatrene bi na Poljudu mogla vidjeti krajem godine, barem ako se pita novoizabranog izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića.

"Ja sam rekao da bi bilo lijepo kad bi se za ovaj poraz s Mađarima revanširali Mađarskoj upravo u Splitu", kazao je Kustić za Dnevnik Nove TV.

Taj susret kvalifikacija za Euro na rasporedu je 10. listopada.

Hajduk je na ovu temu već sve rekao

Od Hajduka smo zatražili reakciju na najnovije izjave gospodina Kustića, no iz kluba s Poljuda poručili su nam kako na ovu temu nemaju ništa novog za reći. Ističu kako su svoju kandidaturu za domaćinstvo utakmica s Mađarskom i Slovačkom poslali HNS-u još u prosincu, ali službeni odgovor do dana današnjeg - nisu dobili.

Zašto nisu dobili odgovor, upitali smo Kustića.

"Pa mislim da prije svega koliko znam da je došlo da postoje neki uvjeti prije nego bi se organizirala sama utakmica. Tako da prije svega mislim da moramo sjesti za stol. Ja se duboko nadam da će do toga doći uskoro, da ćemo sjesti s predstavnicima Grada Splita i naravno vodećim ljudima Hajduka."

Kustić: HNS ima iskrenu želju

Podsjetimo, Hajduk je uz svoju kandidaturu HNS-u poslao i zahtjev za sastankom u Splitu na kojem bi klub s Poljuda iznio svoje prijedloge s ciljem poboljšanja rada Saveza. Uz to su naveli i osam uvjeta za aktivniji angažman Hajduka u ostalim aktivnostima vezanim za HNS.

"Iskrena želja postoji od Hrvatskog nogometnog saveza, ja sam siguran da i ljudi u Dalmaciji naravno da žele reprezentaciju u Splitu."

A žele li je Splićani?

"To se triba pitat Torcidu, mislin da oni dosta o tome odlučuju", odgovorio je jedan Splićanin kojeg smo pitali bi li otišao pogledati utakmicu Hrvatske protiv Mađara ili Slovaka.

"Ne!"

Zašto ne?

"Nemam pojma, ukratko: ne pratim reprezentaciju."

Drugi Splićanin drukčije razmišlja:

"Neka dođu igrati, zašto ne? Pa to je reprezentacija, nego di će igrat nego u Splitu?!"

Erceg muku muči s infrastrukturom

Za predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije milijun je bitnijih tema od povratka reprezentacije na Poljud. Lošu infrastrukturu ističe kao prvu od njih. No, ipak sumira:

"Postoji intencija i od strane HNS-a, tako se da isčitati iz izjava gospodina Kustića, a mislim da i Hajduk nema ništa protiv razgovora. Znači, nekakav prvi korak je sjesti za stol i pričati", smatra Marko Erceg, predsjednik NS-a županije Splitsko-dalmatinske.

Već je gotovo četiri godine prošlo od posljednjeg istrčavanja Vatrenih na poljudsku travu - travu koja je unakažena svastikom tada obišla svijet i remi s Talijanima bacila u sjenu, gdje se još uvijek uspješno skrivaju - njeni autori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider