Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Spektakl u Dohi

Vatreni oduševljeni s dva jaka testa: "Bit će to dobra priprema za Europsko prvenstvo"

Nisu Belgija, Njemačka ili Italija, ali izbornik će bit zadovoljan, jer već u ožujku na prijateljskom turniru u katarskoj Dohi, Hrvatska će odmjeriti snage protiv Švicarske i Portugala.

Nakon posljednjeg nastupa Vatrenih, u studenom prošle godine s Gruzijom u Puli, izbornik Zlatko Dalić jasno je poručio:

"Ja zaista želim jake protivnike, ne želim gubiti vrijeme s Gibraltarom, Andorom i Maltom. Ne podcjenjujem nikoga, nama treba Belgija, nama treba Njemačka, nama treba Italija, nama trebaju takve utakmice", zborio je tada Dalić.

Nisu Belgija, Njemačka ili Italija, ali izbornik će bit zadovoljan, jer već u ožujku na prijateljskom turniru u katarskoj Dohi, Hrvatska će odmjeriti snage protiv Švicarske i Portugala. Takvi protivnici vesele i važne reprezentativce.

"I Dalić je tražio takve ekipe, i sigurno mi igrači da smo zadovoljni. I zbog navijača i igrača bit će zanimljivije utakmice. Bit će vatrenije, igrat će se 100 posto, da ne spominjem prijašnjih godina kad smo igrali protiv lošijih protivnika, pa je bilo ozljeda zbog opuštenih glava", izjavio je Andrej Kramarić za Dnevnik Nove TV.

Brekalo: Najbolji je test igrati protiv takvih ekipa

Slično razmišlja još jedan Vatreni iz Bundeslige: Josip Brekalo.

"Po meni uvijek je najbolji test kad se igra protiv tako dobrih ekipa kao što su Portugal i Švicarska. Za nas će to sigurno biti dobra priprema za Europsko prvenstvo koje nas čeka. Moći ćemo sigurno procijeniti koje stvari dobro radimo, koje stvari trebamo popraviti prije Europskog prvenstva."

Protiv Švicarske će Hrvatska igrati 26. ožujka. Riječ je o 12. reprezentaciji svijeta, s kojom smo dosad igrali tri puta te upisali jedan remi i dva poraza. Jedini službeni susret bio je 2004. na Euru u Portugalu, a završen je bez pogodaka.

A aktualni europski prvaci nas u Dohi čekaju 30. ožujka. Trenutačno su sedmi na ljestvici FIFA-e. U dosadašnjih pet susreta s Portugalom, Vatreni imaju jedan remi i čak četiri poraza. Posebno bolan bio je onaj na zadnjem Euru, u Francuskoj prije četiri godine, kada su nas Portugalci izbacili u osmini finala.

Kramarić: Nadam se da će biti neka mala osveta protiv Portugala

Igrala je Hrvatska s Portugalom i nakon toga. U rujnu 2018. prijateljski susret u Faru završio je 1:1, a tada kod domaćih nije bilo najveće zvijezde Cristiana Ronalda. Andrej Kramarić raduje se novom međusobnom dvoboju.

"Igrali smo zadnji puta neslavno, tu utakmicu na Euru u Francuskoj, koju smo izgubili. Veselim se toj utakmici, sigurno da ćemo biti motivirani igrati protiv Ronalda i cijelog Portugala, na neki način neka mala osveta. Bilo bi lijepo i pobijediti."

A osim sa Švicarskom i Portugalom, zasad je potvrđen i prijateljski susret s Turskom u Osijeku 1. lipnja. Sve pripremne utakmice Vatrenih uoči Eura moći ćete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider