Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
hrvatska - slovenija

Zlatko Dalić: "Znam da vas zanima, Livaja je u prvih 11 zajedno s Ivušićem"

Hrvatska sutra igra protiv Slovenije.

Hrvatska i Slovenija sutra od 20:45 igraju u Splitu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, izravan prijenos utakmice je na Novoj TV i gol.hr-u.

Utakmicu na Poljudu najavili su Zlatko Dalić i kapetan Ivan Perišić.

''Odlično se osjećam, pogotovo nakon tog gola. Nismo primili gol u zadnje dvije utakmice, ali ako sutra ne potvrdimo s pobjedom, malo će značiti'', rekao je Perišić pa nastavio:

''Poseban osjećaj na Poljudu, prvi put nosim kapetansku vrpcu, znači puno mojoj obitelji i prijateljima. Jedva čekamo sutra istrčati na Poljudu. Bitna je utakmica pred nama, ako sutra kiksako to skoro ništa ne znači, unutra smo i jedva čekamo. Moramo pobijediti da budemo na dobrom putu.

''Tko preživi, pričat će"

Ritam je strašan, sve u kratko vrijeme. U desetom i 11. mjesecu čekaju nas po dvije utakmice, ali tu je prvenstvo i Liga prvaka, tko preživi, pričat će, tu je 25 igrača i trener mora raspodijeliti snage.

gol expired Privedeni Argentinci dolaze u Hrvatsku u karantenu nakon scena koje su obišle svijet divider

Fali Luka, ali kostur ekipe je tu. Mladi su došli, ali oni imaju puno utakmica, znaju gdje su došli i sve su to ozbiljni momci i Hrvatska se tu ne treba bojati.

U obrani nismo četiri utakmice primili gol u grupi, neke stvari prema naprijed moramo popraviti. Spremni smo i motivirani.'', završio je Ivan Perišić.

''Moramo biti favoriti na Poljudu, pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti i najteža utakmica jer je treća unutar sedam dana, a Slovenija je agresivan i vrlo borben suparnik. Uostalom, Slovenija nas je već pobijedila i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve bit će nam jako teško“, poručio je na startu Dalić i nastavio:

Matjaž Kek Kek: ''Čestitam Daliću, ma vi Hrvati nikad niste zadovoljni. Nemate napadača? Pa gledajte Livaju, Kramarića..." divider

''Uopće ne sumnjam u naš motiv. Nosit će nas publika i vjerujem da ćemo pobijediti. Na koji način manje je važno. Samo su bodovi važni u ovom trenutku. Neće biti lako jer nam nema Livakovića na vratima. Neće biti ni Modrića i Budimira, a upitnik je kraj Gvardiola. Inače, nisam sklon silovati neke stvari u koje nisam baš siguran. Idemo u utakmicu samo sa zdravim i spremnim igračima“.

Dalić je potom precizirao:

''Nećemo puno mijenjati ni izmišljati jer nemamo što. Mogu reći da će od prve minute zaigrati Livaja, njemu sam to rekao već prije nekoliko dana. Od njega očekujem prevagu. Neki igrači su igrali puno u zadnje vrijeme, poput Sose, Juranovića ili Lovrena. Malo me strah početi utakmicu s takvim igračima koji imaju mnogo minuta iza sebe. Više ću znati nakon posljednjeg treninga“.

O taktici i planovima izbornik Dalić je još dodao:

''Slovenci će igrati koliko im mi dopustimo i kako se postavimo. Kada smo igrali presing protiv Rusije i Slovačke također nismo suparniku dali da se razigra. Opet je jako bitno da kvalitetno reagiramo na drugu loptu. Znamo da moramo ostvariti dobar rezultat, a u svemu je jako važna podrška naših navijača. Sjećamo se Mađarske na Poljudu i te atmosfere. To je za naježiti se. Očekujemo podršku, a mi ćemo se zahvaliti s osvojena tri boda“.

VIDEO Analiza s Poljuda uoči dvoboja Hrvatske i Slovenije

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider