Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
najava derbija

Kek: ''Čestitam Daliću, ma vi Hrvati nikad niste zadovoljni. Nemate napadača? Pa gledajte Livaju, Kramarića..."

Slovenci su najavili sudar s Hrvatskom na Poljudu. Pred novinarima su pričali Matjaž Kek i Jan Oblak.

Hrvatska i Slovenija sutra od 20:45 igraju u Splitu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, izravan prijenos utakmice je na Novoj TV i gol.hr-u.

Dan prije velikog susjedskog dvoboja pred novinarima su utakmicu najavili  izbornik Slovenije Matjaž Kek i Jan Oblak.

''Ne vjerujem da će biti prednost što smo mi igrali doma dvije utakmice, Hrvatska ima top igrače, oni su na to navikli da igraju tri utakmice u kratkom periodu. Igrači Hrvatske imaju prednost jer su navikli na taj ritam'', započeo je Oblak i nastavio:

''Bio sam u Splitu s Ivom Grbićem, ovdje je super, predivno, bilo je super i lijepo. Ivo je super domaćin.''

''Svaka utakmica je teška za sebe i utakmica protiv Malte, Cipra i Hrvatske. Svakoj ekipi je teško dati gol. Na svakoj utakmici se treba maksimalno pripremiti'', rekao je Jan Oblak.

Riječ je preuzeo izbornik Kek.

''Teško gostovanje, s druge strane se veselimo, Poljud će biti dobro popunjen'', započeo je Kek pa nastavio:

''Normalno da znamo tko je favorit, toga smo svjesni, ali s druge strane je sportski očekivati pozitivan rezultat. Ne možemo doći i dići ruke u zrak, o kvaliteti ne trebamo uopće pričati. Neće nam biti lako, moramo biti hrabri da bi došli do naših želja. Nema to veze s prvom utakmicom, novo vrijeme i novi sastavi. Neka mladost i vjerujem u ove igrače'', izjavio je Kek i pohvalio Zlatka Dalića.

''Vi Hrvati nikad niste zadovoljni''

''Čestitam Daliću, ali vi Hrvati nikad niste zadovoljni, napravio je tu tihu smjenu. Iz daleka gledam, morate me razumjeti da ću prije razmišljati o Sloveniji, nego pričati o Hrvatskoj. Znamo mi što je Hrvatska i kakva je to kvaliteta, ali sportski je da se nadaš dobrom rezultatu.''

Novinar je pitao Keka podsjeća li ga sutrašnja utakmica s nekom od derbija Hajduka i Rijeke na Poljudu.

''Baš nikakve paralele nema s utakmicom sutra. Ovo je samo sport druga priča. Lijepo je imati album i pogledati neke slike iz prošlosti, ali moram biti odgovoran i pripremiti ekipu za sutra. Vama ne trebam govoriti kakvo poštovanje imam za hrvatski nogomet.''

Dotaknuo se izostanka Modrića, najboljeg veznjaka današnjice

''Ja mislim da je jedan od igrača Hrvatske najbolje odgovorio kako je kad nema Modrića, to je nemoguće nadomjestiti jednim igračem, oni su to odlično momčadski napravili u Slovačkoj'', dodao je Kek.

Kek se sam dotaknuo hrvatskih napadača

''Nisam siguran da Hrvatska nema napadača, možda sam ja nešto slabo pročitao, pa ja tu vidim puno kvalitetnih napadača, o Livaji ne trebamo pričati, top igrač, Čolaka sam trenirao, tu je Kramarić, o njemu ne trebam pričati. Eh, sad bi mogli do 25. igrača tako nabrajati, to je sve kvaliteta. Imamo i mi neka imena koja znače u nogometu, ali to je susjedski dvoboj, neka budu tenzije, ali pozitivne tenzije. Doživio sam Poljud, to samo ovi ljudi ovdje mogu napraviti'', završio je Kek.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider