Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
puno novih lica

Usporedba Portugala i Hrvatske: Portugalci gotovo dvostruko vrijedniji od Vatrenih

Aktualna reprezentacija Portugala vrijednija je gotovo dvostruko više od aktualne momčadi Vatrenih.

Detalj s utakmice Hrvatska - Portugal na Euru 2016 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U odnosu na Portugal sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Vatrenima će se u četvrtak suprotsaviti jedna pomlađena verzija momčadi Fernanda Santosa. Izostanak koji će Portugalci najteže nadomjestiti onaj je Cristiana Ronalda.

Kapetan je od izbornika dobio dopuštenje da propusti ovo okupljanje i dvoboj Portugala i Hrvatske, kako bi se što bolje adaptirao na nove izazove u Juventusu.

"Portugal nije samo Cristiano Ronaldo, svi su igrači bitni. Kao kolektiv su zaslužni za naslov europskih prvaka prije dvije godine. U kombinaciji s nekim novim licima, spremni smo za novi dobar rezultat", rekao je izbornik Fernando Santos.

Nema više Nanija, Quaresme, Moutinha, ali tu su nove mlade zvijezde poput Cancela i Martinsa.

"I Hrvatska je došla u nešto izmjenjenom sastavu, bez nekih važnih igrača poput Mandžukića, ali ovo je početak novog ciklusa i svima je glavni cilj Europsko prvenstvo. I mi imamo dosta novih lica i nedostaje nam vremena za uigravanje, ali ovo je prilika tim igračima da se nametnu", kazao je Santos.

Uz svima dobro poznate hrvatske oproštaje i izostanke glavnih zvijezda poput Rakitića, Lovrena i Rebića, ovako izgleda omjer vrijednosti momčadi koje će sutra biti u zapisniku.

Vatreni (22 igrača) Transfermarkt procjenjuje na nešto više od 258 milijuna eura, dok 24 pozvana portugalska reprezentativca vrijede gotovo dvostruko više - 444 milijuna eura!

"Moramo imati vremena pripremiti novu reprezentaciju, dati šanse nekim drugim igračima i naći nova 3-4 igrača koji će zamijeniti ove, koji će biti nova energija, nova snaga kao što je bio Rebić na Svjetskom prvenstvu", kazao je Dalić.

Zanimljivo, povijest pokazuje kako za Vatrene na svijetu nema težih protivnika od Portugalaca. S njima smo igrali četiri puta i ne samo da nijednom nismo pobijedili, nego nikada nismo zabili ni gol!

Krajnje je vrijeme za prekid ove neugodne tradicije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider