Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni, oprez

Malta pod vodstvom talijanskog stručnjaka bilježi ponajbolje rezultate u svojoj povijesti

Današnji protivnik Vatrenih je Malta, 173. reprezentacija svijeta. No, u posljednje dvije godine Maltežani pod vodstvom Talijana Devisa Mangije bilježe konstantni napredak. Dosad su u kvalifikacijama osvojili pet bodova i namučili Vatrene u prvoj međusobnoj utakmici.

Više od sat vremena odolijevala je Malta u ožujku na Rujevici, a onda je goste konačno probio Ivan Perišić. Na kraju su Vatreni upisali pobjedu 3:0, no tko zna kako bi se završilo da je bilo VAR-a, koji bi vrlo vjerojatno vidio igranje rukom Josipa Juranovića u vlastitom kaznenom prostoru u 19. minuti, a koje je švicarski sudac tada propustio vidjeti...

Danas će na Malti VAR biti u funkciji, pa se nadamo da ovaj put neće biti rukometnih poteza naših nogometaša i da će sve izgledati lakše protiv suparnika koji se želi dokazati.

"Svjesni smo da postoje razlike između dvije momčadi. Moramo biti pametni i razumjeti svaki trenutak utakmice. Morat ćemo patiti u pojedinim trenucima utakmice, ali kada dobijemo priliku igrati naš nogomet, moramo pokazati osobnost da ga igramo", u najavi je rekao malteški izbornik, talijanski stručnjak Devis Mangia.

Zlatko Dalić Dalić u Dnevniku Nove TV: "Ne igramo protiv Engleske, Španjolske ili Francuske nego protiv Malte i Rusije" divider

A u posljednje dvije godine pod vodstvom Devisa Mangije Maltežani su u više navrata iskazali osobnost. Talijan u 18 utakmica ima pet pobjeda i pet remija te je na putu da postane najuspješniji izbornik Malte u povijesti. I to - mora se reći - sa skromnim kadrom.

Jer Malta je tek 173. reprezentacija svijeta, a vrijednost aktualne momčadi tek je nešto veća od 6.5 milijuna eura. Najskuplji igrač im je veznjak Teddy Touma, koji igra u belgijskoj ligi i vrijedi milijun eura.

U dosadašnjih osam kvalifikacijskih kola uzeli su bod kod Slovačke te četiri boda iz dvije utakmice s Ciprom. Naši konkurenti Rusi pobjeđivali su ih 3:1 i 2:0. Ali ako pitate simpatičnog Mangiju…

gol expired Najmlađa Dalićeva uzdanica poručuje: "Ne smijemo gubiti glavu, trebat će nam mnogo strpljenja" divider

Koga vidite kao favorita u toj posljednjoj utakmici, ako vas mogu pitati?

"Ne želim reći nešto što bi netko mogao interpretirati na krivi način, ali po mojem mišljenju, Hrvatska je bolja."

Što ne znači da će Malta sa svojim talijanskim izbornikom lako prepustiti bodove Hrvatskoj. Rujevica iz ožujka ili, ako hoćete, gostovanje u Ta' Qaliju sad već davne 2005., kada je završilo 1:1, neka nam budu dobre opomene.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider