Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Moramo to napraviti"

Dalić u Dnevniku Nove TV: "Ne igramo protiv Engleske, Španjolske ili Francuske nego protiv Malte i Rusije"

Reporter Stipe Sladoljev javio se u Dnevnik Nove TV uživo s Malte gdje je prije treninga razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Na posljednjem treningu na Malti su, uoči utakmice Malta - Hrvatska, trenirali svi, pa i oni otprije upitni poput Vlašića. Ukupno 27 igrača je treniralo, a znamo da njih 23 mogu ući u konačni zapisnik i konkurirati za utakmicu.

Koliko je važna ova situacija, u kojoj Hrvatska nakon Malte u nedjelju dočekuje Rusiju na Poljudu, pokazuje slučaj Rusa čiji je izbornik Valerij Karpin pozvao čak 29 nogometaša od kojih će šestoricu morati poslati na tribinu.

gol expired Rusi puni optimizma stižu na Poljud: "Situacija s ozljedama kod nas nije katastrofalna" divider

To i ostale stvari izbornik Zlatko Dalić je komentirao za Dnevnik Nove TV prije posljednjeg treninga.

"Zvali smo 27 igrača jer imamo kratko vrijeme i puno tih testova na koronu, uz to je puno igrača s nekim sitnim problemima pa da ne bi došli u neki tjesnac s vremenom zvali smo toliko igrača. Protiv Malte nam trebaju ofenzivni igrači i ići ćemo u tom smjeru", napomenuo je Dalić, apostrofiravši koliko će biti bitan pravi pristup Vatrenih.

"Bit će problema ako ne budemo ozbiljni i strpljivi"

"Svaka utakmica nosi svoju situaciju, nama je bitna pobjeda. Znamo da smo od ovog protivnika kvalitetniji u svim segmentima igre, bez obzira hoće li igrati prva ili druga ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Najvažnije je da budemo strpljivi svih 90 minuta, nije važno kad ćemo mi dati taj gol. Međutim, ako nećemo biti ozbiljni i strpljivi imat ćemo puno problema. Protivnik će biti jako motiviran jer igra protiv viceprvaka svijeta, ali ja vjerujem u nas."

gol expired Najmlađa Dalićeva uzdanica poručuje: "Ne smijemo gubiti glavu, trebat će nam mnogo strpljenja" divider

Na pitanje hoće li zaigrati s ispremiješanim sastavom budući da već u nedjelju od 15:00 Hrvatsku očekuje sraz s Rusima, Dalić je odgovorio:

"Nećemo ići s velikim kombinacijama, stavit ćemo najbolje i najspremnije. Nama je najvažnija utakmica protiv Malte, da tu uzmemo sva tri boda, a onda ćemo razmišljati o nedjelji i Rusiji."

"Glava ne bi smjela biti u Splitu"

Izbornik je na koncu samouvjereno poručio:

"Ne bi smjela igračima biti glava u Splitu i utakmici protiv Rusije, jer ako mi ne napravimo rezultat protiv Malte onda od toga neće biti svrhe. Dvije pobjede nas dijele protiv izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, nije to nemoguća misija, nisu to utakmice protiv Engleske, Španjolske ili Francuske nego igramo protiv Malte i Rusije i mi to moramo napraviti."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider