Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Neka i večeras bude tako

Demoliranje koje i danas pamtimo: Vatreni uništili Slovake, zabljesnuli Vlašić i Petković

Slovačka je bila protivnik Hrvatske i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zagrijavanju za večerašnju utakmicu Slovačka - Hrvatska, koju možete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u, nemoguće je preskočiti ono što se dogodilo prije dvije godine.

Slovaci su bili suparnik Vatrenih i u kvalifikacijama za Euro te su 6. rujna 2019. dočekali našu reprezentaciju u Trnavi.

Premda je bila rana faza kvalifikacija, taj susret je imao golemi ulog. Izabranici Zlatka Dalića prethodno su, u drugom kolu, izgubili na gostovanju u Mađarskoj pa je poraz od Slovaka jednostavno bio zabranjen.

S određenom strepnjom čekali smo tu utakmicu, a njen završetak dočekali u euforiji.

Vatreni su potpuno demolirali Slovake, ispostavilo se da je to bila jedna od najdojmljivijih partija naše reprezentacije u novijoj povijesti.

Trijumf je bio tim slađi jer su ključne figure bila dva tada nova lica u reprezentaciji: Nikola Vlašić i Bruno Petković.

Vlašić je u posljednjoj minuti prvog poluvremena okrunio bolju igru naših, dok je Petković u 72. minuti ponizio Milana Škriniara i slovačku obranu postigavši pogodak za 0:3.

U međuvremenu, tek što se krenulo s centra u drugom dijelu, Ivan Perišić je bio strijelac drugog gola, dok je priču zaključio Dejan Lovren u 89. minuti.

Bila je to pobjeda koja je lansirala Hrvatsku na vrh skupine i širom otvorila vrata plasmana na Europsko prvenstvo. Ne mora večeras biti pobjeda s četiri razlike, bit će dovoljno i 0:1, za krupni korak prema novom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider