Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Cijene lete u nebo

Ulaznice za Slovačku u preprodaji 15 puta skuplje, pokušali smo ih kupiti: Policija i HNS upozoravaju

Za utakmicu protiv Slovaka planule su u jednom danu, pa se ulaznice na internetu preprodaju kao suho zlato. Minimalna cijena po ulaznici - 1500 kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se bliži utakmica sa Slovačkom, sve je veći broj onih koji za veliki novac nastoje preprodati ulaznice. Cijene su i nekoliko desetaka puta veće od početnih, a policija i HNS za preprodavače najavljuju stroge kontrole i sankcije.

Za utakmicu protiv Slovaka planule su u jednom danu, pa se ulaznice na internetu preprodaju kao suho zlato. Minimalna cijena po ulaznici - 1500 kuna, što je 15 puta više od početne. I sami smo okušali sreću, ali smo zakasnili.

Zovem vas vezano za karte, ovo što ste objavili za prodaju?

"Evo prodao, baš me sad zvao netko prije 10 minuta", odgovorio je glas s druge strane veze.

Može li se uopće na stadion s tuđom ulaznicom?

Ipak, zanimalo nas je kako uopće možemo ući na stadion s tuđom ulaznicom, koja je personalizirana, odnosno, na njoj su osobni podaci osobe koja ju je kupila.

gol expired Stoper Vatrenih otpao za Slovačku: Dalić ostao bez jedne opcije za deficitarnu poziciju divider

''Može se promijeniti jer sam vidio da drugi mijenjaju, prebaci se s mog imena na vaše i to je to."

Može li se uopće ući na nečije tuđe ime?

''Pa ne znam, ne znam stvarno. Nekad se može, nekad gledaju, nekad ne, nekad te puste, nekad ne puste. Evo, stvarno nemam pojma."

Iz HNS-a i policije pojasnili

Pa, da ne bi bilo dvojbi, pojašnjavaju iz HNS-a.

"Bit će potrebna osobna iskaznica, ili drugi osobni dokument jer će se provjeravati i uspoređivati podaci sa ulaznice sa osobnim dokumentima", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

gol expired Rakitić se vraća u Barcelonu: Modrić napušta kamp i ulazi u društvo najvećih faca divider

Policija vas u preprodaji može uloviti i putem internetskih oglasnika.

"Jedan od načina može biti i putem različitih oglasa, društvenih mreža i slično. Dosad smo imali dva slučaja prodaje karata na taj način gdje smo u suradnji sa nadležnim policijskim upravama, konkretno zagrebačkom i vukovarsko-srijemskom, spriječili dvojicu počinitelja u namjeri da neovlašteno prodaju karte", rekla je Ankica Kolić iz PU Primorsko-goranske.

Za šverc prijeti i novčana kazna

Šverceri vam, iako oni tvrde suprotno, osobne podatke na ulaznicama neće moći promijeniti. Promjena je moguća samo u iznimnim slučajevima.

gol expired Slučaj Ronaldo trese Juventus: Prijeti mu dvogodišnja suspenzija? divider

"Podaci se eventualno mogu zamijeniti ako mijenjate za člana uže obitelji, do dva dana prije početka utakmice. Međutim, to je samo za takvu internu upotrebu", rekao je Tomislav Pacak.

Policija je preprodaju spriječila i uoči utakmice s Mađarskom na Poljudu. Jedna osoba kupila je odjednom 40 ulaznica, iako može najviše četiri. Ako se i dalje želite baviti švercanjem, znajte da vam prijeti i novčana kazna - 1300 kuna po preprodanoj ulaznici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider