Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Značajna sredstva

UEFA dala HNS-u 17 milijuna eura, može ih iskoristiti od 2024. do 2028. godine

UEFA značajno povećala iznos sredstava namijenjenih za razvoj nogometa diljem Starog kontinenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu je u Beču održan 46. redovni Kongres Uefe, na kojemu je sudjelovala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, a na kojem je krovna europska nogometna organizacija značajno povećala iznos sredstava namijenjenih za razvoj nogometa diljem Starog kontinenta, objavio je HNS.

gol expired Velika međunarodna analiza: Hrvatska najveći svjetski izvoznik nogometaša! divider

Hrvatski nogometni savez u Beču su predstavljali predsjednik Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina i prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović. Kongresu su prisustovali i Davor Šuker, kao član Izvršnog odbora Uefe, te Zvonimir Boban kao Uefin šef nogometa. Na dnevnom redu bilo je, između ostaloga, i povećanje sredstava namijenjenih programu HatTrick.

Može ih potrošiti u četiri godine

Između 2024. i 2028. godine, svaki će nacionalni savez na raspolaganju imati 17 milijuna eura za programe obrazovanja i razvoja, poput programa društvene odgovornosti, obrazovanja trenera i sudaca te za financiranje nogometne infrastrukture. Od početka programa HatTrick 2004. godine, u europski je nogomet uloženo već 2,5 milijardi eura.

Saša Lugonjić Vatreni još šest godina u prijenosima na Novoj TV i gol.hr-u, urednici najavljuju dosta noviteta divider

Na Kongresu je prezentiran značajan napredak ženskog nogometa u Europi, pogotovo u svjetlu nadolazećeg Europskog prvenstva u Engleskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider