Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mnogi će mijenjati klub

Brojni transferi Vatrenih na vidiku: Ljeto će biti prometno, neki su već na korak od novih klubova

Odlične igre u Ligi nacija izazvale su velik interes europskih klubova za hrvatske reprezentativce. Sosa, Juranović i Erlić samo su neki od brojnih pred kojima je vruće ljeto u kojem bi trebali otići u nove klubove, ali sredinu bi mogli promijeniti i neki od iskusnijih igrača.

Nakon četiri sezone u kojima je s Atletico Madridom osvojio jedno španjolsko prvenstvo i jednu Europsku ligu, Šime Vrsaljko navodno je blizu transfera u Olympiacos. U grčkom velikanu koji s jedne strane ima veliki europski renome, a opet igra u mnogo manje zahtjevnom prvenstvu u odnosu na španjolsko, Šime bi mogao ostvariti veliki osobni cilj kojeg nam je prije nekoliko dana otkrio.

"Budite sigurni da ću inzistirati na tome da igram. Moja situacija što se tiče kluba je na nekakvom čekanju, na nekim razgovorima i napravit ću sve da Svjetsko prvenstvo dočekam 100 posto spreman", poručio je Vrsaljko tijekom nedavnog reprezentativnog okupljanja.

Borna Sosa napušta Stuttgart

A 100 posto spreman za odlazak iz Stuttgarta u još veći klub svakako je Borna Sosa. Isto tako, bi Celtic mogao napustiti Josip Juranović.

"S klubom sam u super odnosu i imam obećanje da ću ići na ljeto", decidirano je kazao Sosa.

Za razliku od Juranovića kojem još od prosinca stoji tržišna vrijednost od četiri milijuna eura, kod Sose je stigla nova vrijednost. I ta je za tri milijuna veća, pa sada uz Sosu stoji cijena od čak 23 milijuna eura. I jednom i drugom najavljuje se odlazak u Englesku. Spominju se Leicester i Aston Villa.

"To je sve za mene bajka, ali ako nastavim s dobrim igrama, što da ne, vidjet ćemo sve dalje", skromno je prokomentirao Josip Juranović.

Tržište poludjelo za Martinom Erlićem i Josipom Šutalom

Nogometno tržište posebno se zainteresiralo za naše stopere koji su u svojim debitantskim nastupima zaustavili Tricolore.

I Erliću i Šutalu, cijena je u posljednjih šest mjeseci porasla. S 4 na 5 i pol, odnosno s tri i pol na osam. A dok njemački mediji javljaju kako je Freibrug već poslao ponudu od 10 milijuna eura za Erlića, u Dinamu ističu kako Šutalo nije na prodaju.

Vlašić će na posudbu. Hoće li to biti Hajduk?

A na prodaju možda nije ni Nikola Vlašić, ali je prilično izgledan odlazak na posudbu i sve to u potrazi za boljom minutažom i povratkom u formu kada je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije.

U posljednjih godinu dana cijena mu je pala s 30 na 24 milijuna što itekako sugerira koliko je i dalje visoko cijenjen na tržištu. Je li povratak u Hajduk najbolje rješenje za njega?

U istom smjeru povratka u HNL mogao bi i iskusni Domagoj Vida, dok bi se ovog ljeta prvi put u inozemstvo mogao otisnuti najvrjedniji igrač HNL-a Luka Ivanušec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider