Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vidi se u pozadini

Debitant u reprezentaciji objavio zanimljivu fotografiju s Poljuda: Jasno je što im je zajedničko

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra protiv Portugala na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči večerašnje utakmice Hrvatska - Portugal, koju možete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u, naši su reprezentativci u ponedjeljak navečer odradili trening na Poljudu.

Po završetku treninga na sredini terena fotografirala su se osmorica Vatrenih kojima je zajednička poveznica Hajduk. Neki od njih potekli su iz Hajdukove Akademiji, a neki su svoju igračku afirmaciju stekli na Poljudu.

Ivan Perišić, Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Toma Bašić, Josip Juranović, Mario Pašalić, Domagoj Bradarić i Ivo Grbić osmorica su hajdukovaca u aktualnom kadru reprezentacije.

Perišić je kao 17-godišnjak otišao iz Hajduka u francuski Sochaux i kasnije napravio veliku karijeru dok su Kalinić, Vlašić, Pašalić, Bradarić i Grbić prošli omladinsku školu, odradili nekoliko sezona u prvoj momčadi Hajduka (neki su ostavili veći, neki manji trag) i potom se otisnuli u inozemstvo, s iznimkom Grbića, koji je ozbiljniju minutažu odlučio potražiti u Lokomotivi.

Bašić, koji je objavio fotografiju na Instagramu, skupa s Juranovićem 2015. došao je u Hajduk na mala vrata iz zagrebačkih niželigaša Rudeša i Dubrave, a danas je standardni prvotimac francuskog velikana Bordeauxa, koji je Hajduku prije dvije godine za njega platio tri i pol milijuna eura.

Na Dalićevu popisu za ovaj ciklus u studenom Bašić je bio na pretpozivu, ali je onda aktiviran zbog problema koje izbornik ima u veznom redu. Debitantski nastup za reprezentaciju upisao je u prijateljskoj utakmici protiv Turske prošlog tjedna, dok je poraz protiv Šveđana odgledao s klupe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider