Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pripreme u punom jeku

Detalj s treninga hrvatske reprezentacije privukao pažnju: Razmišlja li Dalić protiv Malte poslati debitanta u vatru?

Marijan Mrmić nedavno ga je gledao u Parizu, a na treningu u utorak snimljen je u razgovoru s Draženom Ladićem.

Hrvatska nogometna reprezentacija u punom broju odradila je trening na Maksimiru u utorak uoči utakmice s Maltom, a iz HNS-a su potvrdili za Novu TV da je Luka Modrić odradio svih sat i pol što je jučerašnji propustio zbog prehlade.

Zanimljiv detalj ovih 15-ak minuta koji su bili za otvoreni za javnost bio je razgovor trenera vratara u reprezentaciji Marijana Mrmića i Dalićevog prvog pomoćnika Dražena Ladića, koji je također bio nogometni golman. Jesu li razgovarali o mogućoj izmjeni na golu?

Mrmića ga gledao u Parizu

Izbornik navodno ima dvojbu između vratnica i razmišlja staviti Ivu Grbića koji sjajno brani u francuskom Lilleu, ali nema još nijedan nastup za reprezentaciju. Sama činjenica što ga je Mrmić nedavno gledao u Parizu potvrđuje kako je to moguća opcija.

gol expired VIDEO Hrvatska sedmicom pregazila Maltu i uzvratila porukom Rusiji pred utakmicu odluke na Poljudu divider

Dalić je na treningu uigravao napadačke akcije, što je logično jer ga na Malti očekuje suparnik koji će biti u čvrstom defenzivnom bloku pa će mu biti potrebna opcija A i B.

Čolak i Juranović nisu izbjeglli pitanja o Rusiji

Iako iz reprezentacije stalno naglašavaju da je jedino Malta za sada u fokusu, na konferenciji za medije u utorak ni Juranović, ni Čolak nisu izbjegli pitanja vezana za zadnju kvalifikacijsku utakmicu onu protiv Rusije.

Ipak, povratnik u momčad nakon stanke zbog ozljede Josip Juranović naglašava:

"Svima nam je fokus na Malti, svi smo zaboravili na njih koliko se pisalo o Rusiji, ali znamo da nam je prvo uzeti tri boda na Malti. Sve je na našoj strani, od prve minute moramo pokazati tko je gazda, uzeti loptu i sve riješiti“.

Malta Juri u lošoj uspomeni

Upitan budi li okršaj protiv Malte ružne uspomene s obzirom da je bio dio Hajdukove momčadi koja je svojevremeno poražena od malteške Gzire, Juranović je objasnio:

"Hvala što ste me na to podsjetili. Igrao sam posljednjih 15 minuta protiv Gzire, još jednom se ispričavam navijačima Hajduka. Da smo igrali još deset puta, dobili bi ih u svakoj. Okrećemo se Malti kao profesionalci.“

Juranović je komentirao i sve jaču konkurenciju u reprezentaciji u vidu Josipa Stanišića.

"Konkurencija je dobra i zdrava. Veselim se njegovom dolasku. Stanišić je mlad i jako dobar igrač. Uostalom, konkurencija te uvijek natjera da daješ više od sebe.“

Ne osjećaju pritisak

Konkurencija ne brine ni Antonija Čolaka koji ove sezone sjajno igra za švedski Malmo, vodeću momčad tamošnjeg prvenstva. Prvi je klupski strijelac ,a za švedski Malmo ove je sezone odigrao 35 utakmica i postigao 18 golova. Ipak, u reprezentaciji ga tek čeka dokazivanje, ali i jaka konkurencija.

"Izbornik zna moje kvalitete koje imam kao devetka, kao špica. Zato sam tu, ali u konačnici nije važno tko će igrati. Znamo da će, tko god to bio, dati svoj maksimum. Ili Kramarić, Petković, Livaja ili ja. Nismo međusobno konkurencija već jedan drugome pomažemo. Momčad smo, svi želimo bodove, pobjede i radost“, rekao je Antonio Mirko Čolak.

Pritisak je velik, od Vatrenih se u četvrtak očekuje pobjeda na Malti, a onda i 3 dana poslije na Poljudu, jer samo šest osvojenih bodova Hrvatsku izravno vodi na Svjetsko prvenstvo u Katar.

"Ja ga ne osjetim jer imamo sve u svojim rukama, to je najbolje. Znamo da možemo osvojiti šest bodova, ali idemo korak po korak. Prva utakmica je u četvrtak, za nju se pripremamo, a onda ćemo vidjeti dalje. Nema tu dodatnog pritiska jer u svakoj utakmici želimo pobijediti.“

Vatreni na Maltu putuju sutra ujutro, a navečer ih čeka i zadnje uvježbavanje uoči prve ključne utakmice za odlazak na svjetsko prvenstvo.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider