Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prva dama

Upoznajte prvu damu hrvatskog nogometa: Ona je žena od najvećeg povjerenja izbornika Dalića i hrvatskih reprezentativaca

Hrvatska, uz Španjolsku, jedina je nogometna vrsta na čijoj klupi sjedi i žena - Iva Olivari.

Iva Olivari, nekad teniska nada i prvakinja bivše države u juniorskoj kategoriji, danas je žena od najvećeg povjerenja izbornika Zlatka Dalića, ali i generacija hrvatskih nogometnih reprezentativca.

Mali ured dijeli s najuspješnijim hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem o kojem ima samo riječi hvale.

"Zlatko je super. Jednostavan, normalan čovjek koji vrlo jasno sve artikulira, kaže što hoće, što od mene traži. Vrlo se brzo dogovorimo oko svega. Vrlo rijetko dolazi u Savez, ali uvijek mi je na dispoziciji. Jako sam mu zahvalna što ima jako puno povjerenja u svoje suradnike", kaže Olivari.

A biti team manager nije glamurozno kao što bi se to moglo zamisliti. Tako u malom uredu stoje brojne kutije pune spisa koje treba razvrstati i spremiti.

"To ide u arhivu, to su registratori sa dokumentacijom".

No, arhiviranje dokumentacije samo je dio njenog posla.

"Svašta, od rezervacije hotela, putovanja, a pod putovanja podrazumijevam i njihova privatna putovanja. Kad idu negdje sa svojim suprugama, primjerice oko Božića, pa komunikacija sa FIFA-om, UEFA-om, gostujućim savezima. Jako je važno pratiti propise, kako nam ne bi nešto promaknulo", kazala je pa otkrila kako joj se nikad nije dogodilo da neki igrač nije imao putovnicu sa sobom na aerodromu.

"Nije se dogodilo kada smo došli na aerodrom, već na putu od hotela do aerodroma. Igrač me nazvao i rekao da ne zna gdje mu je putovnica", otkriva Olivari.

Većinu igrača poznaje još iz vremena kad su bili tinejdžeri. Neke, poput Modrića i Mandžukića poznaje više od deset godina. Vrlo je skromna kad je u pitanju njezin značaj za igrače.

No, bivši kapetan Darijo Srna pokazao je Ivi koliko je važna i izmamio joj suze na lice.

"24, 25, godina smo veliki prijatelji. Iva je svima nama kao mama, mene je dočekala i otpratila i proživjeli smo puno lijepih i puno tužnih trenutaka. Ja sam, kao i svi igrači u reprezentaciji, prošao to skupa s Ivom. Znali smo skupa plakati i smijati se, mogu samo reći da HNS može, ma mora, biti sretan jer te ima", rekao je Srna.

Slične bi bile poruke i ostalih igrača koji su prošli kroz reprezentativnu svlačionicu, ali i suradnika koji kažu na Ivu uvijek mogu računati. Neki od njih imaju imaju i spreman niz šala za njezino pojavljivanje u medijima.

"Gospodin Mario Mandžukić mi dolazi danas, sad će opet reći da sam u pašteti. Stalno mi govori da sam u pašteti".

A iduće godine u ovo vrijeme Iva će biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru i brinuti da reprezentacija kao i do sada ima savršene uvijete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider