Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vodi ih trenerska legenda

Upoznajte današnjeg suparnika Vatrenih: Ambiciozna momčad koja puca od samopouzdanja

Hrvatsku večeras s početkom u 20:45 u švicarskom St. Gallenu očekuje prijateljski dvoboj protiv Švicarske.

Vatrene je u St. Gallenu dočekalo prohladno vrijeme, a danas ih u prijateljskom dvoboju od 20:45 čeka i vrlo ozbiljna švicarska nogometna reprezentacija.

Švicarci su nastupili na tri velika natjecanja u nizu, na Euru 2016. te Svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine, na kojima su ispadali u osmini finala. Već šest godina vodi ih Vladimir Petković, Hrvat rođen u Sarajevu.

Obje reprezentacije odigrat će susret u "šarenim" sastavima, a jedan od igrača koji će sigurno zaigrati kod Švicaraca jest Fabian Schar.

"Želimo igrati nogomet i to ćemo pokušati i sutra protiv Hrvatske. Mislimo da su dobra momčad sa sjajnim igračima, ali i mi želimo pokazati što znamo i možemo i onda ćemo vidjeti kakav će biti rezultat."

Švicarci su trenutačno 15. na FIFA-inoj ljestvici. Ukupna vrijednost igrača je 211 milijuna eura.

gol expired Uoči novog okršaja protiv Hrvatske koronavirus ušao i u francusku reprezentaciju divider

Uz Arsenalova Granita Xhaku, koji vrijedi 24 milijuna eura, tu su još i Nico Elvedi, igrač Borussije Mönchengladbacha, koji je procijenjen na 30 milijuna eura.

Manuel Akanji iz Borussije Dortmund vrijedi 20 milijuna eura, a Švicarci u aktualnom kadru imaju tek dvojicu igrača s 30 ili više godina. To su prvi vratar Jan Sommer i Dinamovac Mario Gavranović.

"Sada smo među najboljih 10 reprezentacija na svijetu, protiv svakog smo odigrali dobro i nitko nas nije nadigrao. U Ligi nacija bili smo na Final Fouru, ali na velikim turnirima još nismo napravili taj iskorak da napravimo nešto malo veće."

Prijateljska utakmica između Švicarske i Hrvatske igra se u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u. 

gol expired Uoči Švicarske Dalić još jednom zažalio za Rakitićem, pa sasuo lavinu komplimenata prema Modriću divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider