Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Bit će teško"

Na papiru najslabiji, na terenu nagazna mina: "Oni su u vrhu europskog nogometa"

Švedska je jedina reprezentacija u skupini Lige nacija s kojom Hrvatska ima pozitivan omjer, ali sigurno neće biti lako.

Na papiru najlakša reprezentacija skupine Lige nacija jest Švedska, ali izbornik Zlatko Dalić i reprezentativac Josip Brekalo znaju koliko je opasna skandinavska momčad.

"Švedska je u vrhu europskog nogometa, jedna zaista jaka reprezentacija", smatra Dalić.

"Švedska je pri vrhu europskog nogometa, zna se koliko rade i ulažu. Možda na papiru najslabiji, ali sigurno da će biti teško", rekao je Brekalo za Novu TV.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić nakon ždrijeba Lige nacija: ''Dobili smo najjaču skupinu, ali baš lijepo'' divider

Švedska je jedina momčad skupine s kojom Hrvatska ima pozitivan omjer. U kvalifikacijama za SP 2006. upisali smo dvije pobjede od 1:0. U Göteborgu je presudio Darijo Srna golom iz slobodnog udarca, a u Zagrebu je ponovno bio strijelac Srna, ali iz penala. U dva prijateljska susreta imamo jednu pobjedu i jedan poraz.

gol expired Hrvatska izvukla dva protivnika protiv kojih ima poraznu statistiku i niti jednu pobjedu divider

Posljednji susret bio je 2012. na Maksimiru. Švedska je slavila s 3:1, a briljirao je Zlatan Ibrahimović s golom i asistencijom.

Ibrahimovića više nema u reprezentaciji, a najvrjedniji igrači su stoper Manchester Uniteda Victor Lindelof i Juventusovo krilo na posudbi u Parmi Dejan Kuluševski - 35 milijuna eura. Ofenzivni vezni RB Leipziga Emil Forsberg prati ih u stopu s 28 milijuna.

Zlatko Dalić o skupini Lige nacija

Svi detalji o Ligi nacija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider