Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Analiza nakon prve pobjede

Što smo doznali, a koji upitnici još uvijek stoje nad našom reprezentacijom?

Utakmica protiv najslabije momčadi u skupini trebala je dati neke važne odgovore za nastavak kvalifikacija. Uostalom, upravo je izbornik Zlatko Dalić ove kvalifikacije proglasio važnijima od nedavne Lige nacija.

Hrvatska između Azerbajdžana i Mađarske (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija jedva je pobijedila najslabiju momčad naše skupine - Azerbajdžan - a već u nedjelju slijedi drugi kvalifikacijski dvoboj: Mađarska - Hrvatska u Budimpešti.

Junak protiv Azerbajdžana bio je sjajni strijelac Andrej Kramarić. Bio je konstantna prijetnja, postigao je vrlo lijep pogodak za pobjedu, i potvrdio svoju veliku golgetersku formu. Za reprezentaciju je zabio treću utakmicu zaredom! A u svom klubu Hoffenheimu igra najbolju sezonu.

"On je pravi igrač, onaj killer koji ima mirnoću, to pokazuje svake nedjelje u Bundesligi. Ovo je ona situacija kad je svaki komentar suvišan, na ovo nas je naučio svojim igrama u Hoffenheimu, pun je samopouzdanja", smatraju stručni sukomentatori Nove TV Mate Bilić i Mario Stanić.

Barišić pravi dobitak

Osim Kramarića, posebno se istaknuo Borna Barišić. On je mjesto lijevog beka preuzeo nakon što su otpala čak dvojica - Strinić i Pivarić - i pravi je dobitak, koliko to može biti na temelju ove utakmice. Siguran u defenzivi, opasan u ofenzivi, bek Glasgow Rangersa čak je i postigao pogodak!

Nova prognoza u Keč Kešu Keč Keš ima novu vrlo direktnu prognozu, ali upozorava na najveću opasnost za Vatrene divider

A što se tiče upitnika, i dalje ostaje otvoreno pitanje desnog beka. Mladi Josip Brekalo bio je odličan u svojim ofenzivnim zadacima. Ali i dalje je pitanje je li pravi čovjek za obrambene zahtjeve koji se postavljaju na toj poziciji.

"Ono što je malo nezgodno je situacija gdje su dva puta dolazili licem u trku prema našoj zadnjoj liniji. To su stvari koje moramo popraviti, ali skupina je takva da imamo mogućnost za neke eksperimente", smatra Stanić.

Još dosta posla protiv defenzivnih momčadi

Da, drugo poluvrijeme općenito je bilo bolje, i tu je Hrvatska došla do pobjede.

Ali ipak izbornika Zlatka Dalića čeka još dosta posla u igri protiv izrazito defenzivno orijentiranih momčadi. Uostalom, on je to i sam najavio! Jer i u Ligi nacija, i na Svjetskom prvenstvu, igrali smo protiv ekipa koje se nisu zatvarale. A sad nas čekaju uglavnom takvi protivnici.

"Drugo poluvrijeme totalno drugačije, dinamičnije brže, protočnije, a moramo naglasiti da uz svu kvalitetu imamo da smo najopasniji bili iz prekida", naglasio je Stanić.

Novi test stiže vrlo brzo! Već u nedjelju Hrvatska gostuje u Budimpešti protiv Mađarske. Izravan prijenos gledat ćete na našem kanalu Doma TV i GOL.hr-u. Utakmica počinje u 18:00, a uvodna emisija u 17:30.

Milan Stjelja iz Budimpešte (Foto: GOL.hr) Puno ozbiljniji ispit za Vatrene: Mađarska je za klasu bolja od Azerbajdžana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider