Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
komentirali bivši vatreni

Što Dalić može naučiti iz starta Hrvatske u Ligi nacija? Unatoč porazima, ima i pozitivnih stvari

Hrvatska je rezultatski loše otvorila Ligu nacija, ali nije sve tako crno.

Iza Zlatka Dalića teških je nekoliko dana, možda i najtežih otkako je na klupi Vatrenih. No, porazi od europskih prvaka u subotu i svjetskih prvaka u utorak, izborniku su zasigurnu donijeli i nekoliko novih saznanja.

Krenimo s pozitivnim aspektima, a glavni plus ovog reprezentativnog ciklusa svakako je čovjek među vratnicama.

Ako nije do sada, Dominik Livaković u ovom je reprezentativnom ciklusu zabetonirao status prvog vratara, a u izostanku Modrića i Rakitića, Marcelo Brozović status neizostavnog motora reprezentacije bez kojeg se jednostavno ne može.

"Sigurno, uz Modrića kad nam fali Marcelo Brozović, veliki alarm se treba upaliti", smatra bivši reprezentativac Mate Bilić.

Protiv Francuske sasvim solidne partije pružili su dvojica bekova Uremović i Melnjak.

Dejan Lovren Lovren priznao pogrešku, pa progovorio o najvećem problemu Hrvatske: ''Moramo to hitno promijeniti'' divider

Melnjak više u napadačkom dijelu nego u klasičnom obrambenom, dok je Uremović, iako mu desni bok nije uobičajena pozicija, pokazao da i u debiju može donijeti dašak čvrstine, pa ako ništa drugo s nekoliko prekršaja.

Kako ste doživjeli start Vatrenih u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

"To je Uremoviću debi, meni se osobno jako sviđa. Nije tu bilo nešto da možemo reći da je bilo loše, po meni solidno, korektno. Vidi se da se može računati na njih", smatra Živković.

Od lošijih strana, Dalića mora brinuti i novi set problema obrambenog skoka, koji se nakon poboljšanja iskazanog u kvalifikacijama, sada protiv najboljih opet jasno iskazao.

gol expired Dalić tužan nakon novog poraza od Francuza: "Bilo je sjajnih 43 minute..." divider

A taj problem skok igre pred svojim golom samo je dio generalnog problema da Hrvatska doista prima previše pogodaka, jer je samo dvaput u posljednjih 10 utakmica sačuvala svoju mrežu. A povrh svega, postavlja se pitanje ima li smisla Tina Jedvaja forsirati na njemu neprirodnoj poziciji.

Mateo Kovačić nije previše griješio, ali je izuzev asistencije za gol Brekala koja je zaista bila maestralna, ostao bez konkretnijeg ofenzivnog učinka.

Za Marija Pašalića može reći da sjajnu klupsku formu nije uspio preslikati u dresu Vatrenih, no igrača takve kvalitete i polivalentnosti se ne smije prekrižiti nakon jedne utakmice.

Sažetak i svi golovi utakmice Francuska - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider