Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
izgleda dobro

Što čeka Hrvatsku, a što ''dosadnu'' Rusiju: Jedan je detalj vrlo važan, a mogao bi odlučiti

Hrvatska i Rusija bore se za direktni plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kvalifikacijskoj skupini H nakon šest odigranih kola Hrvatska i Rusija izjednačene su na vrhu s 13 bodova. Vatreni su s uvjerljivom pobjedom protiv Slovenije opet zasjeli na prvo mjesto zbog bolje gol-razlike, koja je ključna za odlučivanje o boljem u slučaju istog broja bodova.

A ta ''dosadna'' Rusija i dalje prati Hrvatsku u stopu i s 13 bodova ne dopušta odvajanje. No nadamo se kako bi do njega moglo doći već sljedećeg mjeseca. Podsjetimo, samo prvo mjesto vodi direktno u Katar, i to je prvi i osnovni cilj. Drugo mjesto vodi u dodatne kvalifikacije koje će igrati deset drugoplasiranih momčadi te dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu probile na prva dva mjesta kroz kvalifikacije.

Pogledajmo što čeka Hrvate i Ruse do kraja kvalifikacija. Za početak, spomenimo kako je i Slovačka dalje u igri, no čekaju ih teška gostovanja kod Rusije i Hrvatske, tako da nemaju prevelikih šansi za prvo mjesto.

gol expired Na Poljudu se rodila nova Vatrena generacija: "Hajdukova veza" natjerala nas je da barem nakratko zaboravimo na Modrića divider

Treba biti na najvišem nivou i na Cipru i Malti

Rusi već u prvom sljedećem susretu dočekuju Slovake, koji su ih pobijedili u prvoj utakmici. Tu će Slovaci ili otpasti ili će pomrsiti račune Rusiji u borbi za prvo mjesto s Hrvatskom. Vatreni pak gostuju na Cipru i bilo kakav kiks je nezamisliv.

Rusi tri dana kasnije idu na gostovanje u Sloveniju, za koje se nadamo kako će im biti teško, dok u Osijeku 11. listopada Hrvatska dočekuje Slovačku.

I onda ostaje sami kraj kvalifikacija u studenom, gdje Hrvatska prvo putuje na Maltu, a onda u posljednjem kolu na Poljudu dočekuje Rusiju. Nadamo se kako ćemo do te utakmice imati koji bod više od Rusa, a treba misliti i na gol-razliku u utakmicama na Cipru i Malti.

Vatreni su primili tek jedan jedini gol u šest utakmica, a zabili osam. Rusi pak imaju gol-razliku 10:4.

Do međusobnog ogleda u Splitu 14. studenog Vatreni najteži posao imaju protiv Slovačke na svojem terenu, dok Rusi igraju i protiv Slovaka i protiv Slovenaca. Nadajmo se kako će se ovaj raspored pokazati sretnijim za Vatrene, o drugom mjestu još nećemo razmišljati.

Pogledajte kako je Hrvatska pregazila Sloveniju

Raspored skupine H

8. listopada
Cipar – Hrvatska
Rusija – Slovačka
Malta – Slovenija

11. listopada
Hrvatska – Slovačka
Slovenija – Rusija
Cipar – Malta

11. studenog
Malta – Hrvatska
Rusija – Cipar
Slovačka – Slovenija

14. studenog
Hrvatska – Rusija
Malta – Slovačka
Slovenija - Cipar

Vjerujete li u direktan plasman Hrvatske na SP u Kataru?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider