Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
drugačiji nego u rusiji

Što spremaju Francuzi? Moćni su i bez Mbappea, Deschamps napravio jednu veliku promjenu

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban popratio je stanje u redovima Tricolora.

Francuska je odradila trening prije Vatrenih. Francuski novinari tvrdili su tada da Kylian Mbappe neće zaigrati od prve minute, a onda je stigla vijest da je napadač PSG-a zaražen koronavirusom, pa neće igrati uopće.

Utakmicu Francuska - Hrvatska gledajte uživo na gol.hr-u i Novoj TV u utorak od 20:00 kada počinje specijalna emisija.

Didier Deschamps isprobava novu formaciju 3-4-1-2, momčad priprema za Europsko prvenstvu. Njegova momčad vrijedi preko 800 milijuna eura.

Reprezentacija je to koju hrvatski nogometaši u šest mečeva nikad nisu pobijedili. Francuzi imaju četiri pobjede i dva remija. Posebno bole porazi sa svjetskih prvenstava, onaj svježi iz finala iz Rusije, te iz '98. kada smo od Galskih pijetlova izgubili u poluzavršnici.

Nekoliko igrača je pošteđeno

Deschampsova Francuska pobjedom je krenula u novo izdanje Lige nacija, golom prve zvijezde Kiliana Mbapea sredili su Šveđane. Mbappe je izravno sudjelovao u svih sedam posljednjih pogodaka Francuza. Četiri je zabio, a tri namjestio.

gol expired Šok za Francuze: Mbappe zaražen, ne igra protiv Hrvatske divider

Umjesto njega, kao zapete puške priliku čekaju Martial, Ben Yedder i Giroud, a tu je i Griezmann.

Nekoliko sjajnih igrača izbornik nije pozvao. Paul Pogba je ozlijeđen, Kingsley Coman koji je nedavno riješio finale Lige prvaka je pošteđen, nema ni Mendyja iz Cityja, kao ni Bayernovog dvojca Pavard - Tolisso.

Na golu je Hugo Lloris, kapetan i novi nacionalni rekorder. Postao je vratar koji je najviše puta sačuvao svoju mrežu, u 115 nastupa 52 puta nije primio gol te je srušio legendarnog Bartheza.

"Ova utakmica ne može se uspoređivati s finalom protiv Hrvatske"

"Ne gledamo na ovo kao na revanš protiv Hrvatske", rekao je.

Slaže se s tim i izbornik koji uigrava novi sustav s tri stopera.

Zlatko Dalić Dalić najavio utakmicu s Francuskom, otkrio dio planova: Istaknuo ključnu stvar koju treba popraviti divider

"Velika je čast i zadovoljstvo da opet igramo protiv Hrvatske i da sretnem svog dobrog prijatelja Zlatka Dalića kojeg poštujem", rekao je.

"Ovo je meč Lige nacija, nisu isti igrači ni kod nas ni kod Hrvatske tako da se ovaj sutrašnji meč ne može uspoređivati s finalom iz Rusije", dodao je Deschamps.

Iako nisu kombinatorni poput Portugalaca iznimno su fizički moćni i motorični. Vatrene definitivno sutra čeka novi težak ispit u Parizu.

Koje promjene sprema izbornik Dalić?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider