Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"diktirali smo veći dio utakmice"

Southgate ponosan na mlade engleske lavove, zamjera im samo jednu stvar

Izbornik Engleske imao je samo jednu pritužbu na utakmicu Hrvatske i Engleske, te jedno žaljenje - prazne tribine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je njegova reprezentacija upisala bod na Rujevici u susretu protiv Hrvatske u sklopu 3. kola Lige nacija, izbornik Engleske Gareth Southgate bio je vrlo zadovoljan.

* Je li bilo teško igrati pred praznim tribinama?

"Jest, ali mislim da su igrači jako dobro reagirali. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, jedina primjedba je što nismo postigli gol. Nedostajala je realizacija. Diktirali smo igru većim dijelom utakmice. Stvorili smo dosta šansi, što se toga tiče, ne mogu više tražiti od igrača".

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:



* Engleska je izgledala bolje nego u posljednjim utakmicama. Što ste promijenili?

"Istina, imali smo problema u nekim prijašnjim utakmicama, posebno protiv Španjolske. Večeras smo dobro odigrali, dobro smo pritiskali i uz to smo se dobro branili. Igrali smo u 4-3-3 sustavu, to je sustav u kojem igraju mnoge momčadi u Europi, on nam otvara mnoštvo mogućnosti. Mi možemo mijenjati sustave po potrebi. To je ono što me raduje", rekao je engleski izbornik i nastavio:

"Najvažnije je da smo stvarali šanse, a golovi će doći ako nastavimo ovako igrati. Dobra momčad uvijek nađe način kako da kreira šanse i ostvari dobar rezultat. Moram se fokusirati na način na koji igramo, a večeras smo igrali dobro".

Southgate se još jednom osvrnuo na činjenicu da se igralo pred praznim tribinama.

"Šteta je što nije bilo gledatelja, nogomet se igra za navijače, ali mi razumijemo zašto se igra pred praznim tribinama. Za to postoji razlog, kazne se moraju ispoštovati", zaključio je engleski izbornik.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider