Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vjeruju u pobjedu

Southgate otkrio što je prednost Engleske u okršaju s Hrvatskom na Rujevici

Engleski izbornik Gareth Southgate najavio je utakmicu s Hrvatskom i istakao da su u Rijeku došli po pobjedu...

Gareth Southgate (Photo: Press Association/PIXSELL)

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate pojavio se u društvu braniča Johna Stonesa na press-konferenciji na Rujevici s pola sata zakašnjenja.

Englezi imaju problema s izostancima. Slično kao i Hrvatska neće biti kompletni, u kadru imaju poveći broj mladih igrača, ali Southgate za razliku od hrvatskog izbornika Zlatka Dalića nije želio izdiktirati sastav za sutrašnju utakmicu.

„Pravila kažu da moram reći sastav do pola sata prije utakmice. Tada ćete i saznati tko će igrati“, kazao je engleski izbornik i dodao da unatoč problemima vjeruju u pobjedu.

Harry Kane sigurno će biti udarnoj postavi. Igrač koji je vrlo bitan u engleskoj koncepciji igre.
„On nije samo napadač, vrlo često se povlači po loptu i razigrava momčad. To je njegov stil igre. U Rusiji se dobro nadopunjavao sa Sterlingom.“

Southgate je prokomentirao „novu Hrvatsku“, usporedio ju je s momčadi od koje je Engleska izgubila u polufinalu Svjetskog prvenstva.

„Unatoč nekim odlascima i ozljedama, Hrvatska je i dalje vrlo jaka, i dalje ima najbolji vezni red na svijet, ima Modrića koji je proglašen za najboljeg igrača na svijetu. Kramarić se vraća u sastav, a Rebić i Perišić su vrlo moćni igrači. Doduše nema Vrsaljka, ali Hrvatska je ljetos pokazala da ima moćnu momčad i širok izbor igrač.“

Utakmica na Rujevici igrat će se pred praznim tribinama zbog znanih razloga.

„Naravno da će biti čudno igrati bez publike, nije nam to uobičajeno jer stalno igramo pred rasprodanim stadionima. Isto vrijedi i za hrvatske igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima. Žao mi je navijača koji nas prate na gostovanja i koji su nam ljetos bili velika potpora. Ipak, prazne tribine bit će nam mala prednost, jer Hrvatska je ipak domaćin i imala bi veću podršku navijača koji donose dodatnu energiju momčadi“, realno je prokomentirao engleski izbornik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider