Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast

Sjajni Makedonci izborili dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Sjeverna Makedonija je tako natjecanje u skupini okončala sa 18, a Rumunjska sa 17 bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Sjeverne Makedonije 3-1 (1-0) domaćom pobjedom u posljendjem, 10. kolu skupine J kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru osigurali drugo mjesto i nastup u dodatnim kvalifikacijama u ožujku.

Makedoncima je za potvrdu drugog mjesta iza Njemačke, koja se još ranije kvalificirala kao pobjednik skupine, bila porebna pobjeda protiv Islanđana kako bi zadržali bod prednosti u odnosu na treće Rumunje. Na pravi ih je put poveo Alioski (7) sjajnim udarcem iskosa u bliži kut na otvaranju utakmice, no početkom nastavka Thorsteinsson (54) je zabrinuo okupljenje na Toše Proeski Areni, ali veliki talent makedonskog nogometa Elmas (65, 86) se s dva pogotka pobrinuo da ta zabrinutost prođe.

gol expired VIDEO Urnebesna izjava Gvardiola, svi su se smijali, a Dalić mu i zapljeskao: "Nemam pojma što pričam" divider

Rumunjima stoga ništa nije značila 2-0 (1-0) pobjeda na gostovanju kod slabašnih Lihtenštajnaca. Strijelci s bili Man (8) i Bancu (87).

Sjeverna Makedonija je tako natjecanje u skupini okončala sa 18, a Rumunjska sa 17 bodova.

gol expired Karpin impresioniran Poljudom: "Ne možeš se tako braniti 90 minuta, atmosfera je bila veličanstvena" divider

Njemačka je prvo mjesto potvrdila uvjerljivom 4-1 (2-0) pobjedom na gostovanju kod Armenije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider