Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Očekuju se jake mjere

Vatreni u Splitu veliki sigurnosni izazov: Hoće li biti više policije nego protiv Srbije?

Prije tri dana dogovoreno domaćinstvo utakmice između Hrvatske i Mađarske u Splitu imat će i svoj poseban sigurnosni aspekt.

Hrvatska policija na Poljudu (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Posljednji put kad je reprezentacija igrala na Poljudu, dogodio se "slučaj svastika", a i ovaj put Torcida se protivi toj utakmici.

Četiri godine poslije slučaja svastike na Poljudu i nove teške kazne UEFA-e, reprezentacija se vraća u Split.

Ali, Torcida i udruga "Naš Hajduk" drže da se u odnosu na tada gorući sukob s HNS-om, stvari nisu bitno promijenile, unatoč novom šefu saveza.

Priopćenje Torcide i Našeg Hajduka:

"Stranka, kampanja i politika ispred svega. Cilj za koji se ne libi nikakvih sredstava. Ni smijanja s onima koji godinama sustavno rade na uništavanju hrvatskoga nogometa, s onima koji su bezakonje i kriminal ozakonili kako bi vladali močvarom."

Jake mjere osiguranja

Utakmica u Splitu zahtijevat će jake mjere osiguranja. Zbog ciljanih navijačkih incidenata na utakmicama protiv Italije u Milanu i Splitu, te Češke u St. Etiennu, HNS je plaćao velike kazne, a reprezentacija igrala pred praznim tribinama.

U HNS-u i splitskoj policiji kažu da je o mjerama osiguranja još prerano govoriti.

Službeno, najveće osiguranje do sada bilo je na utakmici s Engleskom 2008.: 1400 policajaca i 700 zaštitara. Neslužbeno, još veće na utakmici sa Srbijom 2013.

Stanovnici Splita raduju se reprezentaciji, ali su i svjesni problema.
U priloženom videu pogledajte što kažu Splićani. Do utakmice s Mađarskom ima još tri i pol mjeseca. Dovoljno za kvalitetno osiguranje, a valjda i za novi napredak u odnosima u hrvatskom nogometu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider