Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dobra vijest za Dalića

Veliko iznenađenje u reprezentaciji Rusije: Najbolji strijelac nije pozvan i neće igrati protiv Vatrenih!

Hrvatska nogometna reprezentacija svoju iduću utakmicu igra protiv Rusije u Moskvi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do sljedeće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ostala su manje od dva tjedna.

Vatreni će u srijedu 1. rujna uz izravni prijenos na Novoj TV i gol.hr-u gostovati kod Rusije u Moskvi u sklopu četvrtog kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bit će to susret od goleme važnosti jer poslije dosad odigranih utakmica na vrhu skupine nalaze se baš ove dvije reprezentacije, s po šest osvojenih bodova. U razmaku od tri boda iza Vatrenih i Rusa su Slovačka, Cipar i Slovenija pa je jasno da će svaki bod u rujanskom ciklusu biti izuzetno bitan.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača, a učinio je to i njegov kolega na ruskoj klupi, Valerij Karpin, izazvavši veliko iznenađenje.

gol expired Brekalo se oglasio nakon što ga Dalić nije pozvao u reprezentaciju: Evo što je poručio svima divider

Naime, Karpin je iz reprezentacije izostavio Artema Dzjubu, napadača Zenita koji je s 30 golova u 55 nastupa daleko najbolji strijelac u nacionalnom dresu od svih preostalih ruskih aduta.

Zabijao i u kvalifikacijama i na Euru

Dzjuba je bio u reprezentaciji na Europskom prvenstvu, čak je i postigao pogodak u porazu od Danske u skupini, a nikakvih problema s ozljedama nema. Ove nedjelje će proslaviti 33. rođendan, redovito igra za Zenit i imao je u planu još neko vrijeme nastupati za Zbornaju komandu.

No, Karpin je odlučio drukčije, odrekao se (barem za nadolazeće tri utakmice) napadača koji ima najbolji golgeterski skor među Rusima. Uostalom, Dzjuba je u ovim kvalifikacijama već postigao dva gola s kojima je donio Rusiji trijumf nad Slovenijom u drugom kolu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider