Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
od viceprvaka svijeta

Susjedi se pohvalili, mnogi su ostali u šoku: Srbija je skuplja reprezentacija od Hrvatske

Prema uglednom Transfermarktu, Srbija ima skuplji roster od Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni portal Transfermarkt objavio je popis 50 najskupljih reprezentacija svijeta, na kojoj je Hrvatska, kao viceprvak svijeta i osma na FIFA-inoj ljestvici, zauzela vrlo nisko 14. mjesto.

No najšokantniji je na toj listi podatak da je Srbija, inače 31. reprezentacija svijeta, najvrjednija reprezentacija u regiji.

Može li Hrvatska nakon dvije pobjede u nizu slaviti i protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Srbija je 13. najskuplja reprezentacija svijeta, a njezina vrijednost procjenjuje se na 339 milijuna eura. Hrvatska je na toj istoj listi jedno mjesto ispod i vrijedna svega tri milijuna manje.

"Srbija vrijedi više od viceprvaka svijeta - Hrvatske. Srbija je najskuplja u regiji i nalazi se na visokom 11. mjestu", piše Kurir.

gol expired VIDEO: Slavlje Francuza na Maksimiru, Vatreni nisu uspjeli u osmom pokušaju! divider

Najskuplji igrač Srbije prema Transfermarktu je Sergej Milinković-Savić, čija se vrijednost procjenjuje na 65 milijuna eura. Idući najskuplji igrač je Nikola Milenković, stoper Fiorentine, koji vrijedi 28 milijuna eura. Tek se na trećem mjestu nalazi napadač Real Madrida Luka Jović s vrijednošću od 25 milijuna eura.

S druge strane, najskuplji hrvatski nogometaš je Marcelo Brozović, koji vrijedi 50 milijuna eura, a slijedi Mateo Kovačić s 45 milijuna. Top 5 u našoj reprezentaciji zatvaraju Andrej Kramarić (27 milijuna), Mario Pašalić (25) i Duje Ćaleta-Car (23).

Kapetan Hrvatske Luka Modrić vrijedi svega 10 milijuna eura, a Ivan Perišić 15.

gol expired Nakon prve pobjede na najtežem gostovanju Messi izgubio živce: "Šta je, ćelavi? Mene si našao je*at? divider

Recimo i da nas jedna pobjeda Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo dijeli od okršaja Vatrenih i Orlova na europskoj smotri. Podsjetimo, pobjednik Srbije i Škotske, čija je utakmica na rasporedu u studenom, zaigrat će u skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Najskuplja reprezentacija svijeta je Engleska, čija se vrijednost procjenjuje na 1,38 milijardi eura, dok je druga najskuplja Francuska, današnji suparnik Hrvatske u Ligi nacija, čiji roster vrijedi 1,23 milijarde eura.

Top 5 zaokružuju Njemačka (868 milijuna), Brazil (866) i Španjolska (755).

DEJAN LOVREN NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV FRANCUSKE

gol expired I to se dogodilo: Reprezentacija koja je "kanta za napucavanje" pamtit će jučerašnji dan divider

[🔴⚪️ NAGRADNI NATJEČAJ 🔴⚪️] 🇭🇷 🔥 “OSVOJI VATRENE DRESOVE“ 🔥 🇭🇷 Vatreni su ubacili u višu brzinu, a mi smo vas odlučili...

Objavljuje gol.hrUtorak, 13. listopada 2020.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider