Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
''rešetali'' ga novinari

Razočarani Enrique odao priznanje Vatrenima: ''Težak poraz, ali igrali smo protiv viceprvaka svijeta''

Luis Enrique izgledao je prilično razočarano nakon poraza na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je na prepunom Maksimiru u šokantnoj završnici Hrvatska s 3:2 slavila protiv Španjolske, izbornik Furije bio je razočaran.

''Da, svi su porazi teški, ali ovaj put možda i zasluženo. Nismo dobro kombinirali, imali smo malo šansi u prvom dijelu. U drugom smo se dijelu digli, zaigrali mnogo bolje, dvaput smo stizali rezultat i na kraju izgubili. Ovaj rezultat ostavlja sva tri suparnika u borbi za prvo mjesto u skupini'', rekao je Luis Enrique na press-konferenciji.

U drugom poluvremenu igrali ste bolje. Realizacija je štekala. Imate li objašnjenje zašto je počelo tako dobro i završilo tako loše u Ligi nacija?

''Znali smo da igramo protiv dviju jako dobrih reprezentacija, ponajboljih na svijetu. Hrvatska je viceprvak svijeta, to ne treba zaboraviti. U prvim utakmicama bili smo bolji, a sada smo izgubili. Tako je ispalo.''

Španjolska je puno mijenjala, Hrvatska i Engleska imaju konsolidirane momčadi. Plaća li Španjolska ceh upravo zbog toga?

''Nakon SP-a ušli su novi igrači, mladi igrači koji tek trebaju dobiti povjerenje. Vidim dosta mjesta za poboljšanja. Ako Hrvatska i Engleska odigraju neriješeno, to će biti dobro za nas. No naš su glavni cilj kvalifikacije za Euro.''

Niste li previše mijenjali u obrani? Bilo je previše pogrešaka?

''Ne mislim tako. Ima mjesta za poboljšanje na svim pozicijama, a pogreške su dio nogometa. Moramo sve analizirati kako bismo izvukli prave zaključke.''

Mislite li da je Španjolska zaslužila više?

''U Ligi nacija igra se s najboljim reprezentacijama, igramo s momčadima koje su bile u polufinalu i finalu SP-a. Znali smo da će to biti teške utakmice i da neće biti jednostavno'', zaključio je španjolski izbornik.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider