Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Atraktivne taktičke analize

Prvi put u Hrvatskoj: Virtualni 3D Vatreni ekskluzivno u studiju Nove TV

Najgledanija televizijska kuća u Hrvatskoj ponovno postavlja trendove - analize najatraktivnijeg sportskog sadržaja bit će gledateljima prikazane u najmodernijoj svjetskoj 3D tehnologiji.

Vatreni u 3D tehnologiji

Povodom nadolazećih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije Nova TV svojim je gledateljima pripremila jedinstveni vizualni doživljaj koji dosad nije viđen na ovim prostorima. Osim najvažnijih i najrelevantnijih informacija te prikaza atmosfere sa stadiona u nadolazećim utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, Nova TV na svojim će kanalima gledateljima i dalje donositi i stručne analize poznatih nogometnih stručnjaka, potpomognute najmodernijim tehnologijama u praćenju sportskih sadržaja.

Od sada će gledatelji Nove TV moći vidjeti još atraktivniju analizu igre i taktika uz pomoć najnaprednije 3D tehnologije, koja će približiti sve detalje i statistike utakmica i prikazati virtualne Vatrene u stvarnim dimenzijama.

U utorak su u Dnevniku Nove TV prvi put u Hrvatskoj premijerno predstavljeni inovativni 3D skenovi igrača hrvatske nogometne reprezentacije, koji su skenirani najmodernijom tehnologijom i sada precizno prikazani u visokoj kvaliteti u 3D-u.

Trodimenzionalno skeniranje proces je analiziranja objekta u okruženju iz stvarnog svijeta s kojim se prikupljuju svi potrebni podaci o njegovu stvarnom obliku i izgledu, koji će u ovom slučaju gledateljima olakšavati prikaz te analizu igre i situacije na terenu.

''Pomoću 3D scan tehnologije omogućit ćemo našim gledateljima prikaz svih igrača hrvatske reprezentacije kao vjerne trodimenzionalne reprodukcije u našem studiju kroz dodane analize nadolazećih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine'', izjavio je Goran Bortas, voditelj odjela produkcijske grafike na Novoj TV.

Da Nova TV postavlja trendove na ovim prostorima, govori i činjenica kako su gledatelji još prošloga ljeta za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji mogli vidjeti najatraktivnije taktičke analize utakmica. One su izrađene zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti za digitalnu rekonstrukciju ključnih trenutaka utakmica, u obliku jedinstvenog prikaza igrača koji, u stvarnom prostoru na zaslonu osjetljivom na dodir, trče, dodaju loptu ili zabijaju golove.

Atraktivne taktičke analize prepoznala je i struka, koja je Novoj TV dodijelila zlato u kategoriji ''Technical High Quality'' nagrade Venice TV Award te ulazak u finale u kategoriji ''Virtual reality initiative of the year'' prestižne međunarodne nagrade Content innovation awards.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider