Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Livaković među vratnicama?

Pred Dalićem brojne dileme: Krećemo li s trojicom stopera i tko će uz Kramarića u napad?

Nakon poraza od Mađarske prije dva mjeseca, hrvatska reprezentacija kod kuće protiv Walesa želi vratiti status glavnog favorita skupine.

Zid o stanju u hrvatskoj reprezentaciji uoči Walesa

Hrvatska reprezentacija u utakmicu protiv Walesa ulazi s teretom poraza od Mađarske, ali i izostancima te lošom formom brojnih važnih igrača. S obzirom na stanje u momčadi, povratak statusa prvog favorita skupine u utakmici protiv Velšana neće biti lako!

Počevši od izostanaka ozlijeđenih opet ćemo igrati bez najboljih bekova; Vrsaljka desno, te Strinića i Pivarića lijevo. Također, opet je ozlijeđen i Pjaca. Na probleme s bekovima nadovezuje se i problem s našim prvim vratarom, Kalinićem, koji ne brani već više od tri mjeseca! Pa bi na vrata trebao stati naš rezervni golman Dominik Livaković iz Dinama.

I kako sad posložiti obranu ispred Livakovića? Njezini stupovi bit će Domagoj Vida i Dejan Lovren, neupitan stoperski tandem. Dok je Vida nedavno izabran u najbolju momčad prvenstva Turske, treba imati na umu da Lovren za Liverpool više ne igra, nego što igra!

Zanimljivo, izbornik je za ovu utakmicu naknadno pozvao još jednog stopera, Osijekova kapetana Škorića, pa i to govori da je svjestan mogućih problema u obrani. Prema nekim informacijama, moguća je i postava s tri stopera, a u konkurenciji su još Ćaleta-Car i Benković.

Hoće li Hrvatska pobijediti Wales ili će opet kiksati?

Ukupno glasova:

Na bekovskim pozicijama vrlo je kritično. Osim već navedenih izostanaka, Jedvaj ne igra već puna dva mjeseca, a Barišić više ne igra nego što igra. Tu su još Bartolec iz danske lige i novi igrač Melnjak iz Turske. Pred izbornikom je teška križaljka!

Takva teška situacija u našoj obrani trebala bi se kompenzirati moćnom navalom, ali ni tu nije sve kako treba. Neupitan vezni dvojac Modrić-Rakitić nije u vrhunskoj formi.

Također, nije laka ni odluka tko će igrati uz njih. Brozović, iza kojega je još jedna razočaravajuća sezona s Interom ili Kovačić, s kojim smo poraženi u Mađarskoj? Ili možda Pašalić, iza kojega je izvrsna sezona u Atalanti?

Osim njih izbornik u sredini još ima Badelja, Roga, Bradarića, a naknadno je pozvao i hajdukovca Caktaša, prvog strijelca HNL-a.

I za kraj - napad. Ovdje je u pravoj formi naš najbolji nogometaš ove sezone Andrej Kramarić, ali i iza njega je razočaravajuća završnica sezone s Hoffenheimom. Gdje će izbornik smjestiti Kramarića i koga će mu sve pridružiti, vidjet ćemo.

Favoriti su Perišić i Rebić, ali upravo s tom navalom izgubili smo u Mađarskoj. Tu su još Vlašić, Brekalo i Petković. Situacija u našoj momčadi nije bajna, ali imaju i Velšani svojih problema: od ozlijeđenog Ramseyja do Balea u krizi.

Hrvatska bi ipak trebala biti - favorit.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider