Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vrhunska karijera

Prije točno 15 godina Modrić je debitirao za Hrvatsku, u reprezentaciju ga pozvao Cico Kranjčar

Davne 2006. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 15 godina za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je debitirao Luka Modrić, a u momčad ga je uvrstio tadašnji izbornik Zlatko Kranjčar koji je danas preminuo u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Kranjčar je 1. ožujka 2006. u sklopu priprema za SP u Njemačkoj pružio Modriću priliku u prijateljskom susretu protiv Argentine na St Jakob Parku u Baselu.

"Vatreni" su u Baselu slavili sa 3:2, a ta je utakmica posebna i po tome što je Lionel Messi postigao prvi gol za Argentinu.

gol expired Hrvatski sportaši se opraštaju od Zlatka Kranjčara: Driljivu poruku poslao i Darijo Srna divider

Hrvatska je povela u trećoj minuti golom Ivana Klasnića, no "Gauči" su okrenuli s dva brza gola Carlosa Teveza (4) i Lionela Messija (6). Izjednačio je Darijo Srna u 52. minuti, a pobjedu hrvatskoj vrsti donio je Dario Šimić u 90. minuti. Modrić je igrao do 84. minute.

Aktualni kapetan Vatrenih u godinama koje su slijedile izrastao je u jednog od najboljih svjetskih nogometaša, a za reprezentaciju je sakupio ukupno 133 nastupa, samo jedan manje od rekordera Darija Srne.

UFC 259 Jan Blachowicz nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u karijeri: Poljak je još jednom šokirao svijet i spriječio novo ispisivanje povijesti divider

Naravno da Lukin jubilej nije mogao proći bez čestitke izbornika Zlatka Dalića.

"Svi znamo tko je Luka Modrić i koliko je značajan njegov doprinos reprezentaciji, ali i hrvatskom nogometu i sportu uopće. To što je on u posljednjih petnaest godina napravio za reprezentaciju teško će itko nadmašiti, Luka je lider na terenu i u svlačionici, igrači ga izuzetno cijene i poštuju. U reprezentaciji na vrhunskoj razini traje već toliko godina ponajviše zahvaljujući profesionalnom odnosu na svakom treningu i utakmici," kazao je Dalić za portal HNS-a.

gol expired Tako je govorio novi trener Rijeke: "Nigdje nisam osjetio toliko mržnje kao na Rujevici" divider

Modrić je do sada u karijeri osvojio 22 klupska trofeja pri čemu četiri Lige prvaka u dresu Real Madrida. S reprezentacijom je najveći uspjeh ostvario 2018. na World Cupu u Rusiji predvodivši "Vatrene" do svjetskog srebra, a on je proglašen najboljim igračem turnira.

"Lako je biti trener i izbornik Luki Modriću. Naš je odnos isti od prvog dana, Luka je uvijek bio jednostavan, normalan, pošten, otvoren, iskren… Zbog toga i jest postigao tako puno u nogometu. Luka momčad i suigrače čini boljima, uz njega mladi igrači lakše stasaju, jer imaju od koga i što učiti, a u svakom trenutku mogu računati na njegovu golemu podršku. Vrhunski je igrač i profesionalac, zaslužio je biti najbolji na svijetu i rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Želim mu još puno lijepih trenutaka u reprezentaciji, posebno me raduje činjenica da na okupljanja i dalje dolazi s ogromnom željom i voljom kao i prvog dana. To je nešto što itekako treba cijeniti," zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider