Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Javljanje iz Larnace

VIDEO Posljednje informacije s treninga Vatrenih na Cipru: "Hrvatska ima velikih problema u obrani"

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat javio se uživo iz Larnace s posljednjeg treninga hrvatske reprezentacije uoči sutrašnjeg ogleda s Ciprom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Nakon sjajno odrađenog rujna, u kojem je hrvatska reprezentacija osvojila sedam bodova protiv tri najteža protivnika u skupini H, Vatrene u petak u Larnaci čeka okršaj na Cipru, a potom u ponedjeljak dočekuje u Osijeku Slovačku.

Obje utakmice igraju se od 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, a već od 20 sati počinje naša specijalna uvodna emisija.

I hrvatska i ciparska reprezentacija odradile su posljednje press-konferencije uoči sutrašnje utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, uz prijenos na Novoj TV. Pola godine nakon teške pobjede 1-0 u Rijeci, naša reprezentacija treba novu pobjedu.

Mario Pašalić je riješio je stvar prije šest i pol mjeseci. Od tada su se mnoge stvari promijenile u kadru obje momčadi. Cipru su se krila nakon dobrog ulaska u kvalifikacije vrlo brzo podrezala. U posljednje tri utakmice – tri poraza bez postignutog gola.

Ciprani dobro poznaju Hrvatsku

Marko Livaja četiri je mjeseca igrao u AEK-u pod trenerskom palicom ciparskog izbornika Nikosa Kostenogloua. Kostenoglou je dakako secirao Hrvatsku koja bi sutra trebala istrčati sa samo četiri igrača koja su počela utakmicu na Rujevici u prvom susretu Hrvatske i Cipra.

''Naravno da dobro poznajemo svog protivnika, znamo da se Hrvatska promijenila od onog našeg susreta krajem ožujka. Osvježila je momčad novim igračima. No oni ključni igrači su i dalje isti. Bit će ovo težak dvoboj za nas, pokušat ćemo napraviti ono što je u našim moćima.''

Obrana bi u odnosu na prvi susret s Ciprom trebala krenuti u potpuno novom izdanju. Hrvatski izbornik je svjestan kako su se Vatreni često mučili u ovakvim susretima zato spušta loptu na zemlju.

Vezni red Vatrenih za punu dominaciju

„Igrat ćemo bez pritiska, želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Bit će važno naše strpljenje i da ne podcijenimo protivnika.“

Vezni tercet – Brozović – Kovačić – Modrić trebao bi dominirati od prve sekunde, Dalić se nada kako će ta dominacija biti konkretna i okomita.

„Imaju Pitasa koji je agresivan i brz i može nam napraviti problem u otvaranju kontre. Nama je problem što obrana nije stara, standardna nego će biti dosta novih igrača, mlađih“, zaključio je Dalić.

Gotovo svi hrvatski igrači igraju standardno i to u vrlo dobroj formi. Ako se klupske igre prenesu na travnjak Georgiosa Karapatakisa, vjerujemo kako se sa Cipra Hrvatska vraća sa 16 bodova.

Ćaleta-Car od prve minute

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat javio se uživo s posljednjeg treninga Vatrenih na Cipru.

„Poznato je da imamo problema u obrani, da nam nedostaju dvojica, a potencijalno trojica prvotimaca. Stanišić bi trebao debitirati protiv Cipra, a Gvardiol zaigrati konačno na svom prirodnom mjestu stopera. A jedan od onih koji će se istrčati u prvih 11 je Duje Ćaleta-Car, s kojim smo danas porazgovarali“, kazao je Šepat u uvodu.

Cijelo javljanje iz Larnace pogledate u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider