Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"sad svi znaju gdje je Hrvatska"

Vraćaju se Vatreni, a s njima i euforija: Većina Hrvata zna gdje će biti u četvrtak navečer

Hrvatsku čeka prva utakmica nakon povijesnog Svjetskog prvenstva u Rusiji, koje je završilo spektakularnim dočekom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mjesec i pol dana nakon veličanstvenog dočeka koji je Zagreb priredio viceprvacima svijeta, Hrvatska se u utakmici s Portugalom vraća u pogon. A s njom i navijačka euforija.

''Doživio sam vrlo ponosno - kao ponosni navijač i kao ponosni Hrvat. Mislim da su nam digli taj naš patriotski, hrvatski duh u nama i da su nas proslavili u cijelom svijetu i zato im hvala", rekao je za Dnevnik Nove TV Vladimir iz Zagreba.

''Da me netko pitao na početku da ćemo tak daleko dogurati - ne bih rekao. Ali, zvuči! Znači, sad svi znaju gdje je Hrvatska", smatra Edi iz Kutine.

Većina Hrvata već je isplanirala gdje će u četvrtak gledati prijenos prijateljske utakmice s Portugalom, koji u izravnom prijenosu donosi Nova TV te GOL.hr za sve one koji će u Hrvatskoj utakmicu pratiti na internetu.

"U kući s ekipom, naravno. Privatno - jer bolja je atmosfera nekako, možeš se lakše opustiti i tako", otkrila je svoje planove Anamarija iz Zaprešića.

''Ma kućni, kućni, ništa drugo - ma kakvi. Što manja potrošnja, to veće veselje!", smatra Zvonimir iz Zagreba.

Sve osim veselja Vatreni su na Mundijalu donijeli Englezima i Rusima. Dvojac na koji smo mi naletjeli to im nije zamjerio.

''Modrić je zvijezda Reala, Rakitić Barcelone, Mandžukić Juventusa. Bit će ih lijepo opet vidjeti u istoj momčadi'', rekao je Alli iz Engleske.

''Hrvatska je jako dobra reprezentacija. Nisam vam još oprostio što ste nas izbacili s Mundijala, ali gledat ću vas", kazao je Aleksej iz Rusije.

No povijest nas uči da tek sada treba biti oprezan, jer Vatreni su nakon odličnih rezultata na velikim natjecanjima u pravilu razočaravali u sljedećim ciklusima. Nakon bronce 1998., nisu se plasirali na EURO u Belgiju i Nizozemsku. Nakon jako dobrog EURA 2008., izabranici Slavena Bilića nisu izborili Mundijal u Južnoafričkoj Republici. Kako spriječiti nešto slično?

"Sigurno jedno emocionalno pražnjenje je bilo, vratili su se svi klupskim obavezama i sad opet se 'prešaltati' na reprezentaciju nije lako. Ali mislim da ovaj rezultat koji je bio - da će on sigurno doprinijet tome da faza odmora i ponovnog susreta s reprezentacijom prođe što bezbolnije", smatra Jerko Leko, stručni komentator Nove TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX