Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Složeni u 4-4-2

Pogledajte kako izgleda najboljih 11 hrvatske kvalifikacijske skupine: Petorica Vatrenih, tu su i dva Slovenca

Hrvatska je s 23 boda osvojila prvo mjesto u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz - učinak je hrvatske reprezentacije u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

S 23 boda Hrvatska je osvojila prvo mjesto i kvalificirala se u Katar potpuno zasluženo. Vatreni su uzeli najviše bodova, postigli najviše i primili najmanje golova, a kad netko ima takvu bilancu u skupini, onda je jasno da je s pravom broj jedan.

Što se pojedinačnog učinka tiče, najbolji strijelci ove skupine su Slovak Ondrej Duda i Slovenac Josip Iličić s po četiri pogotka. Odmah iza njih, s jednim zgoditkom manje, su tri naša reprezentativca: Luka Modrić, Ivan Perišić i Mario Pašalić.

Inače, prema ocjenama igrača na utakmicama, u najboljoj momčadi ove skupine je čak pet Hrvata. Stranica WhoScored.com posložila je idealnu 11-oricu u formaciji 4-4-2, pri čemu su dvojica Vatrenih u obrani (Josip Juranović i Dejan Lovren), dvojica u veznom redu (Luka Modrić i Ivan Perišić) te Andrej Kramarić u napadu.

Tu su i trojica Rusa (Diveev, Erokhin, Smolov) te dvojica Slovenaca, Jan Oblak i Josip Iličić. Momčad zatvara jedini Slovak, lijevi bek Hancko.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider