Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sosedi bez šansi

VIDEO Pogledajte golove: Ovako je Livaja načeo, a Pašalić i Vlašić dokrajčili Sloveniju

Hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu je ugostila Sloveniju u šestom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Šesto kolo skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. donijelo je sraz Hrvatska - Slovenija na Poljudu.

Prvi pogodak vidjeli smo u 33. minuti kada su Vatreni konačno naplatili pritisak i pletenje mreže oko slovenskih vrata.

Lopta je došla na desnu stranu do Josipa Juranovića koji je imao dovoljno vremena da se namjesti i uputi kvalitetan centaršut u šesnaesterac. Tamo je izvrstan u skoku bio Mario Pašalić, pobjegao je pažnji svog čuvara i glavom pucao, pogodio stativu, a lopta se odbila u sredinu peterca gdje je najprisebniji bio Marko Livaja koji se naklonio i lakoćom poentirao za vodstvo Hrvatske i erupciju oduševljenja na poljudskim tribinama.

Hrvatska - Slovenija 1:0 (Livaja)

Sredinom drugog poluvremena, u 66. minuti, naši reprezentativci su udvostručili prednost i slomili otpor Soseda, ugasivši im bilo kakvu nadu da mogu ostati neporaženi. Ivan Perišić je dobio loptu na lijevoj strani, maestralnim lažnjakom prošao kraj svog čuvara i uputio loptu ispred sredine slovenskih vrata gdje je Mario Pašalić utrčao iz drugog plana i lagano pogodio za 2:0.

Hrvatska - Slovenija 2:0 (Pašalić)

Kada se već činilo da će utakmica završiti s pobjedom Vatrenih od dva razlike, u posljednjim sekundama pao je i treći pogodak. Mislav Oršić je s lijeve strane šesanesterca pronašao Nikolu Vlašića koji je u padu glavom postavio konačan rezultat. Suci u VAR sobi su pregledavali je li Vlašić možda bio u zaleđu kod pogotka, ali konačna presuda je da nije i gol je priznat.

Hrvatska - Slovenija 3:0 (Vlašić)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider