Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
lijep gol krame

Pogledajte golove: Kramarić šokirao Wembley, Englezi uzvratili velikim preokretom

Hrvatska je došla u vodstvo na Wembleyju nakon sjajne majstorije Andreja Kramarića, ali ipak nije uspjela zadržati prednost te je na kraju izgubila 2:1

Galerija Andrej Kramarić (Foto: AFP)

Hrvatska je u 57. minuti šokirala Wembley nakon što je Brekalo prošao po desnoj strani, dodao u prazan prostor za Vlašića, koji je potom vratio u sredinu prema Kramariću, a ovaj strpljivo pronašao prostor za šut prevarivši obranu Engleske i uz pomoć Diera, koji je kod tog udarca malo dirao loptu, prebacio Pickforda.

Tim pogotkom Hrvatska je skočila na prvo mjesto u skupini čime bi izborila Final Four Lige nacija, što je bilo nezamislivo nakon prve dvije utakmice i gol-razlike 0-6. Međutim, stigao je pogodak Engleske koji je postigao Lingard.

Joe Gomez je izveo aut s desne strane, dosta igrača je bilo u skoku, lopta je došla do Kanea, koji je provukao loptu ispod Lovre Kalinića, a Lingard samo s gol-linije pospremio loptu u mrežu za 1:1. Taj rezultat nije odgovarao ni jednoj reprezentaciji, jer bi njime Španjolska bila prva u skupini.

No uslijedio je i drugi pogodak Engleza. Dier je ubacio s lijeve strane iz slobodnog udarca u sredinu gdje je Kane ostao sam i iz blizine matirao Lovru Kalinića, čime je Engleska režirala veliki preokret i skočila na prvo mjesto u skupini. S druge strane, Hrvatskoj  je ovaj poraz donio ispadanje iz skupine 4 grupe A Lige nacija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider