Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mjesec do kvalifikacija

Dalićev istaknuti kandidat za prvu špicu reprezentacije: Debi za Vatrene spriječila je bolest, ali sad je u sjajnoj formi

Petar Musa nameće se kao zanimljiva opcija za Dalića uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nešto više od mjesec dana uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo situacija s formom hrvatskih napadača nije idealna. Problem je to koji izbornika Zlatka Dalića muči duže vrijeme i o kojem je pričao i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

No kao moguća opcija nameće se Petar Musa, napadač Benfice, koji je već bio na Dalićevu popisu, ali u debiju za Vatrene u Ligi nacija spriječio ga je koronavirus.

Po 15. put ove sezone ušao je s klupe za Benficu u portugalskom prvenstvu. Samo sedam minuta bilo je dovoljno Petru Musi da potvrdi pobjedu svoje sadašnje momčadi protiv bivše. I zato nije želio pretjerano slaviti. Benfica je svladala Boavistu 3:1 i nastavila put prema 38. naslovu prvaka, a prvom poslije četverogodišnje suše.

Musa istaknuo kandidaturu

Musa je pak izabrao savršen tajming - i istaknuo kandidaturu da se nađe na popisu izbornika Dalića, za početak kvalifikacija za Euro krajem ožujka. Tamo gdje se prvi put našao u svibnju prošle godine, uoči lipanjskih utakmica Lige nacija. Dalić ga je tada ovako predstavio javnosti:

Ana Maria Marković Najpoznatija hrvatska nogometašica javila da je dobro: ''Upravo smo osjetili potres'' divider

"Tip klasičnog napadača koji je sigurno napredovao u posljednje vrijeme. Ali evo mu, bit će mu dobra prigoda da ga vidimo u reprezentaciji pa da onda donesemo neke kvalitetne zaključke. Zaslužio je prigodu, zaslužio je šansu da bude s nama, a onda će dalje sve ovisiti o njemu."

Musa je pak nekoliko dana poslije u razgovoru za Dnevnik Nove TV ushićeno poručio:

"Ja sam napadač, klasična devetka, tako da mislim da ću biti spreman gdje god me izbornik bude stavio. Ne osjećam neki pritisak, jednostavno sam tu da pomognem ekipi i to je to", pričao je tada Petar Musa.

Debi za Vatrene spriječila korona

Njegov debi za Vatrene spriječio je tada koronavirus. Nije očajavao, ubrzo je napravio transfer u slavnu Benficu vrijedan pet i pol milijuna eura. A tamo je došao sjajnim igrama u dresu Boaviste, kojoj je sinoć zabio...

Dvorana i stadion Gradski vrt Dva spektakla u Osijeku jedan pored drugog: Hoće li doći do promjene termina? divider

I za koju je prošle sezone upisao 31 nastup, uz 12 golova i četiri asistencije. Na terenu je proveo gotovo 2600 minuta, zabijajući svakih 216. U Benfici zasad ima 27 odigranih susreta, osam golova i jednu asistenciju, i to sve za manje od tisuću minuta, sada zabija svakih 116.

Vrlo impresivan podatak - jer Musa je u Benfici i dalje u ulozi džokera. U prvenstvu je tek dvaput startao, ulazi s klupe, no svejedno isporučuje najvažnije - golove.

Baš ono što treba izborniku Daliću - jer Kramarić od 24. siječnja i dva gola Stutgartu nije zabio već pet utakmica u nizu, Petković se tek vraća u pravi ritam nakon bolesti, ali i ozljede. Budimir je na samo dva gola u sezoni - pa konkretne brojke od starosjedioca ima tek Marko Livaja. I zato se Petar Musa nameće kao zanimljiva opcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider