Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Njegova priča je nevjerojatna

Oduševljenje u Petkovićevom Metkoviću: "Ponosni smo, on je novi Mandžukić!"

Jedan od junaka poljudskog trijumfa nad Mađarskom bio je dvostruki strijelac Bruno Petković, koji je zaslužio ovacije poljudskih tribina. 25-godišnji Petković tek je odnedavo član Vatrenih, a za sobom je već ostavio veliki trag.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bruno Petković protiv Mađarske je još jednom pokazao raskoš svog talenta. Za 2:0 zabio je majstorski petom, a za 3:0 brzom reakcijom nakon pogreške mađarske obrane.

"Ovo su moji prvi golovi na Poljudu za reprezentaciju pogotovo, stvarno jedan poseban osjećaj. Cijela ekipa, odigrali smo utakmicu pa drugo poluvrijeme čak taktički samo malo smirili da se ne gubimo i čak da ne trošimo previše enrgije, ali stvarno jedna izvanredna utakmica", izjavio je Petković.

Za sjajnog napadača i danas samo riječi hvale u rodnom Metkoviću.

gol expired Perišićeve suze, erupcija na tribinama, show: Kad će reprezentacija opet u Split? divider

"Bruno je naša dika, a njegov otac je krvav znoj lio"

"Posebno sam ponosn ne samo što se dokazao na ovoj utakmici nego i do sada. Od kad je u Dinamu i sad za repreznetaciju. Bio je stvarno vrlo snalažljiv, vladao je u šesnaestercu", kaže Petkovićev sugrađanin Tonči.

"Odličan, odličan, naš. Nemam riječi, on je novi Mandžukić", ushićeno će Časlav Krešić.

Ivica Krstičević se nadovezao:

"Naša dika, njegov otac koji je zaslužan za sve ovo koji je krvav znoj lio dok nije došao do ovoga svega, mada je oškrnut u svemu tome. Kapa do poda našemu Petkoviću."

A Petkovićeva nogometna priča toliko je nevjerojatna da je treba stalno ponavljati. Do prije godinu dana, malo je tko znao za njega. U Dinamo je došao iz Italije, a najavljen je kao napadač koji 620 dana nije zabio gol. Tražio se po posudbama u Italiji, zapeo je u Bologni. Imao je još neke opcije, ali Nenad Bjelica je imao plan, a Bruno je vjerovao da može jednog dana zaigrati za reprezentaciju.

Streloviti uzlet, starter i u Dinamu i u reprezentaciji

"Mislim da je to san svakog igrača, da igraš za momčad svoje države to je od malih nogu u tvojoj glavi. Gledajte, trebam raditi trebam nastaviti ovako, i pozivu se nadati, sve ostalo je na izborniku", pričao je prije godinu dana za Dnevnik Nove TV.

Samo pola godine poslije ovih riječi postao je jedan od ključnih igrača europskog Dinama i starter Dalićeve reprezentacije. Za Hrvatsku je debitirao na otvaranju kvalifikacija za Euro 2020. u pobjedi nad Azerbajdžanom.

U dresu Vatrenih odigrao je šest utakmica uključujući i prijateljske, a postigao je ukpno četiri gola. U samo godinu dana Dinamo je odveo u europsko proljeće, a u reprezentaciji riješio prazninu koja je nastala odlaskom Mandžukića. A 25 mu je godina tek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider