Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
privedeni navijači

U Split stigli mađarski i poljski huligani, izbio sukob s hrvatskim navijačima: Jedan Mađar ozlijeđen

Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije skupine navijača.

Neredi u Splitu (Foto: Dalmatinski portal) (Foto: Dalmatinski portal)

U Splitu je došlo do sukoba mađarskih i poljskih te hrvatskih navijača večer uoči utakmice Hrvatska – Mađarska na Poljudu.

"Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Pružena mu je liječnička pomoć, u pitanju nisu teže ozljede. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin", potvrdili su nam iz PU Splitsko-dalmatinske.

Do sukoba je došlo na Gripama oko 21:20, dok su se mađarski i poljski navijači okruženi policijom vraćali prema mjestu gdje odsjedaju, no pravi se sukob dogodio na Bačvicama kad su se spuštali prema centru grada.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

Poljski huligani kao pojačanje mađarskim

U Split je stigla skupina od stotinjak huligana, Mađara i Poljaka, koji su u prijateljskim odnosima. Radi se o huliganima varšavske Legije i Pogona, te njihovim mađarskim kolegama koji prate klubove Újpest, Pécs i Diosgyor. Očito je dolazak u Split bila neka vrsta izazova jer inače se pojačanja na ovakva gostovanja zovu u klupskom, a ne reprezenattivnom nogometu.

Nakon što je spomenuta skupina odradila fotografiranje za navijačke portale, što je danas uobičajena praksa u navijačkom svijetu, izbio je sukob s domaćim huliganima.

Policija propustila locirati huligansku skupinu

Iako je Split po opsadom policije zbog, pretjeranog ili ne, straha od domaćih izgrednika, očito im se provukla veća skupina mađarskih i poljskih državljana koji su se smjestili u jednom hostelu na Gripama. Ta je skupina opkoljena organima reda tek u samom centru grada gdje su prošetali uz povike ''Hungaria'' da bi se okruženi policijom vratili na Gripe gdje je opet bilo incidenata.

Prije toga zabilježeno je nekoliko manjih ispada. U srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio.

Drugi incident dogodio se u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhićene dvije osobe. U Splitu i okolici provode se jake mjere osiguranja.

VIDEO: Dalmacijadanas.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider