Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Skupine SP-a

Najbolja i najgora opcija za Hrvatsku u ždrijebu: Svi žele skupinu s domaćinom, Vatreni bi htjeli izbjeći susjede

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će u drugoj jakosnoj skupini, ovo su nam najbolja i najgora opcija na današnjem ždrijebu skupina SP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok ostatku Hrvatske pada kiša, izbornik Zlatko Dalić sunča se sa svojim suradnicima na ugodnih 30-ak celzijevaca u Dohi gdje iščekuje današnji ždrijeb skupina SP-a 2022. Dobro je poznato da će Vatreni biti u drugoj jakosnoj skupini, a to znači da ne može igrati s Meksikom, Nizozemskom, Danskom, Njemačkom, Urugvajem, Švicarskom i SAD-om.

Par dana uoči ždrijeba Zlatko Dalić je poželio izbjeći Francuze iz prve jakosne skupine, a iz treće i četvrte poželio je izbjeći europsku reprezentaciju i radije bi nekog iz Azije ili Afrike, a vjerojatno bi rado izbjegao i Južnoamerikance zbog našeg lošeg međusobnog skora u skupinama SP-a (6 poraza i samo jedna pobjeda u sedam utakmica na pet SP-a).

Najlakše s domaćinima, Afrikancima i Oceanijom

Uoči starta ždrjeba danas u 18 sati bacili smo oči na moguće suparnike i na prvi pogled najbolji suparnik iz prve jakosne skupine i reprezentacija koju bi svi željeli izvući je domaćin Katar, to je definitivno najlakši suparnik iz tog pota, dok se iz trećeg kao najbolji mogući suparnik čini Tunis.

Afrička reprezentacija bila je na granici trećeg i četvrtog pota, a svoj status "trećeg nositelja“ uoči ždrijeba potvrdili su u zadnji čas, odnosno bolje je reći sačuvali jer je Kanada imala priliku preskočiti ih u zadnjem kolu kvalifikacija, no izgubila je od Paname. I za kraj iz zadnjeg pota kao najbolja opcija čini se pobjednik oceanijskog turnira, odnosno netko iz dvojca Kostarika i Novi Zeland.

Ekipa Dnevnika Nove TV bit će na ždrijebu

Skupina smrti

Najgora opcija bila bi nam skupina s Brazilom, susjedima Srbima i Kanadom.

Brazilci nam tradicionalno ne odgovaraju, jer smo već dva puta od njih izgubili u skupini SP-a, jednom u Njemačkoj 2006. i jedanput u Brazilu osam godina kasnije. Srbi nam ne odgovaraju zbog velikog sportskog rivalstva između naših dvaju zemalja i odličnog kadra koji pod sobom ima Dragan Stojković, a

Kanađani nam se čine kao najgora opcija iz zadnje jakosne skupine jer su se plasirali na svoje drugo Svjetsko prvenstvo s vrha svoje kvalifikacijske skupine, sastavili su odličnu generaciju i dolaze u Katar ispunjeni samopouzdanjem…

Na prvi pogled čini se kako smo mogli i lakše birati za Dalića i društvo, ali morali smo pripaziti na pravilo da u jednoj skupini ne mogu biti više od dvije europske reprezentacije, a što se ostalih kontinenata tiče, ne mogu u istoj grupi završiti dvije reprezentacije iz Azije, Afrike, Južne Amerike ili Sjeverne i Srednje Amerike.

Pišite nam u komentare koga biste vi željeli izbjeći u današnjem ždrijebu.

Jakosne skupine u ždrijebu SP-a

Skupina smrti: Brazil, HRVATSKA, Srbija, Kanada

Najbolja skupina: Katar, HRVATSKA, Tunis, Kostarika ili Novi Zeland

1. pot: Katar, Brazil, Belgija, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal, Francuska

2. pot: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD, Hrvatska

3. pot: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

4. pot: Kamerun, Kanada, Ekvador, Gana, Saudijska Arabija, Wales ili Škotska ili Ukrajina, Australija ili Ujedinjeni Arapski Emirati ili Peru, Kostarika ili Novi Zeland

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider