Luka Modrić za Dnevnik Nove TV najavio je utakmicu Hrvatska - Španjolska u Ligi nacija, a u razgovoru s reporterom Stipom Antonijevićem se osvrnuo i na neke druge teme.

Kakvu utakmicu možemo očekivati?

"Sigurno bolju nego što je bila u Elcheu, u to sam uvjeren. Čeka nas jedna vrlo teška utakmica protiv fenomenalne ekipe, trebat će nam velika podrška publike, imat ćemo pun stadion nakon dugo vremena i na nama je da damo maksimum kao što je to bilo na Svjetskom prvenstvu

Je li bilo zafrkancije u Real Madridu od strane španjolskih suigrača?

"Nije bilo nikakvih provokacija, to se tako desi, poklopilo se u nogometu. Imaju oni prevelik respekt prema nama da bi nakon jednog takvog poraza dodavali ulje na vatru."

Gdje je najveća opasnost u redovima Španjolske?

"Ne želim izdvajati pojedinačno, mislim da su kao ekipa vrlo kompaktni, tehnički potkovani savršeno. Mlada su i poletna ekipa, s novim trenerom koji im je donio novu energiju nakon Svjetskog prvenstva. Velika opasnost nas očekuje sa svih strana, morat ćemo biti na velikom nivou ako želimo dobiti utakmicu."

"Osjećam se bolje nego na početku sezone"

Što je bio razlog nešto sporijeg tvog ulaska u sezonu?

"Pa ne bih sad htio ulazit u te razloge, to je nogomet, nije to kako ljudi misle da sve ide prema gore uvijek, ima uspona i padova. Najbitnije je da se sada osjećam bolje na početku sezone, nadam se da ću sad samo rasti."

Novi trener Real je Santiago Solari. Kakvi su dojmovi?

"Jako dobri, nadam se da će se tako nastaviti i dalje."

"Svaka čast Dinamu"

France Football nagrada se dodjeljuje za tri tjedna. Prvi ste favorit?

"Vidjet ćemo što će biti, ne razmišljam o tome, fokusiran sam na utakmice koje slijede i to je to."

Bili ste igrač Dinama. Kako ste doživjeli osigurano "europsko proljeće"?

"Pratio sam koliko se moglo jer je bila velika magla jer se teško moglo gledati na televiziji, ali je televizija bila upaljena. Svaka čast i klubu i igračima na tom velikom uspjehu."