Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
spremni za hrvatsku

Mađari u velikim problemima, ali vjeruju u iznenađenje: "Sjajna smo klapa"

Mađarska reprezentacija stigla je u Split s puno izostanaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedina reprezentacija koja je Vatrenima nanijela poraz u ovogodišnjim kvalifikacijama, u Split je stigla s itekako "živim" izgledima za plasman na Euro. Mađari su treći u grupi, a njihov talijanski izbornik Marco Rossi prije sedam mjeseci pokazao je da zna recept za pobjedu nad viceprvacima svijeta.

"Oni su daleko najbolja momčad u grupi, sa sjajnim igračima, neću nikoga posebno navoditi jer bih morao navesti baš svakog igrača. Dat ćemo sve od sebe ne bismo li izvukli makar nešto s ovog gostovanja. Bit će gotovo pa nemoguće, ali pokušat ćemo", rekao je Marco Rossi, izbornik Mađarske.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

Mađari u Split stižu desetkovani što ozljedama, što suspenzijama zbog kartona. U momčadi nema Patkaia, koji nam je zabio pobjedonosni pogodak u Budimpešti, izostat će i veznjak Szoboszlai, a upitan je i Bese. Zbog kartona nema Nagyja i Baratha.

"Volio bih da se plasiramo zajedno s Hrvatskom"

"Nedostaje nam gotovo cijeli vezni red za sutrašnju utakmicu. Ali, moramo biti iznad toga i pronaći rješenja."

Svjestan je mađarski izbornik pritiska, budući da će Budimpešta biti jedan od domaćina Eura.

"Volio bih reći da ćemo se uspjeti plasirati, zajedno s Hrvatskom, ali ne mogu o tome odlučiti danas! Zajedno sa svojim stožerom navijao sam za Hrvatsku za vrijeme Svjetskog prvenstva u kafiću punom Hrvata, tako da znamo koliko vole nogomet. Siguran sam da će atmosfera sutra biti sjajna."

gol expired Modrić i Dalić najavili Mađarsku: Otkrili što će biti ključno i kako se osjećaju u Splitu divider

Nismo favoriti, ali u nogometu uvijek možete iznenaditi svoje protivnike"

Na Poljud bi trebalo stići i oko 2.000 gostujućih navijača. Uz njihovu pomoć, nadaju se Mađari, mogu do iznenađenja.

"Gdje god da igramo uvijek nas prate i podržavaju, to nam uvijek daje dodatan naboj. Nismo favoriti, ali ovo je nogomet, a u nogometu uvijek možete iznenaditi svoje protivnike. Imamo dobar timski duh, sjajna smo klapa, posjedujemo kvalitetu što smo već pokazali, a želimo pokazati i sutra", rekao je Peter Gulacsi, vratar Mađarske. 

Mađari u Split stižu s pet uzastopnih kvalifikacijskih poraza u gostima od bolje rangiranih reprezentacija od sebe. Neka se taj niz nastavi i sutra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider