Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Azerbajdžan je bio prvo upozorenje"

Modrić iskreno nakon poraza: "Moramo se probuditi, zaboraviti Rusiju, inače ćemo imati velikih problema"

Kapetan Luka Modrić svjestan je da Hrvatska nije bila prava u Budimpešti, ali vjeruje da će ubuduće pokazati svoje prepoznatljivo lice.

Hrvatski reprezentativci bili su vrlo razočarani nakon nakon poraza od Mađarske u Budimpešti u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Mađari su slavili preokretom 2:1, a jedan od prvih koji je stao pred mikrofone nakon utakmice bio je kapetan Hrvatske Luka Modrić.

"Nismo odigrali na našem nivou i zato smo izgubili. Utakmica je bila u egalu, ali su oni imali više želje i agresivnosti, što im se u konačnici isplatilo. Ovaj poraz stavlja nas u težak položaj i moramo se probuditi. Prvo upozorenje bilo je protiv Azerbajdžana, tu smo se nekako provukli, a ovo danas je novi šok za nas. Ako ovako nastavimo imat ćemo velikih problema da se plasiramo na Euro. Moramo zaboraviti na ono što je bilo. Napravili smo nešto veliko i to trebamo pospremiti negdje sa strane i koncentirirati se na ono što je ispred nas", rekao je kapetan Modrić.

Najbolji nogometaš svijeta je naglasio kako nakon utakmice igrači nisu razgovarali o razlozima poraza.

"Nakon utakmice smo svi vrućih glava i treba to ostaviti za neki drugi dan, ali sigurno ćemo razgovarati i analizirati ovaj poraz. No, jasno je kako moramo popraviti igru jer ćemo imati velikih problema s plasmanom na EURO što bi bilo ravno katastrofi," kazao je dodavši:

"Moramo igrati brže i više se kretati. To su osnovne stvari koje trebaš raditi kako bi probio gusti blok i to definitivno nismo imali danas, ali niti protiv Azerbajdžana. U nekim djelovima jesmo, ali to je vrlo malo za ekiou naše kvalitete."

Kako ste doživjeli poraz od Mađarske?

Ukupno glasova:

"Teško mi je ulaziti u duboke analize ovako odmah nakon utakmice. Dobro smo otvorili, pa se opustili. Dopustili smo im da se vrate u utakmicu. Njih je taj prvi gol podigao, a mi nikako nismo uspjeli uspostaviti igru s početka utakmice", kazao je Modrić i najavio bolju Hrvatsku.

"Trebamo ostati skupa i pokazati da imamo sposobnost i snagu zaigrati onako kako se to od nas očekuje. Ne treba sada dramatizirati, jer imamo veliku kvalitetu. Moramo bolje igrati, zaboraviti na Rusiju i srebro, te se fokusirati na ono što je pred nama. Suparnici će biti napaljeni na nas i svaka će nam utakmica biti teška", zaključio je kapetan Modrić.

Hrvatska iduću utakmicu u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2020. godine igra 8. lipnja protiv Walesa u Osijeku.

Hrvatska doživjela prvi poraz u Mađarskoj, ova skupina ipak neće biti tako lagana Adam Szalai (Foto AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider