Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ujednačena skupina"

Legenda Man Utd-a nahvalila Vatrene, suparnici Hrvatsku stavljaju na prvo mjesto

Hrvatski suparnici u kvalifikacijama za Euro 2020. slažu se da su Vatreni favoriti skupine…

Ryan Giggs (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik mađarske reprezentacije Marco Rossi ističe kako je Hrvatska glavni favorit kvalifikacijske skupine za odlazak na Euro 2020., dok će se preostale reprezentacije u skupini boriti za drugo mjesto.

„Hrvatska je najjača u skupini, tu nema nikakve sumnje“, kaže talijanski stručnjak na klupi Mađarske.

„Hrvatsku ne treba posebno predstavljati, radi se o viceprvaku svijetu. Ona je neka druga razina u odnosu na ostatak skupine. Što se tiče Walesa, sretan sam što Ryan Giggs više ne igra. Šali na stranu, vjerujem kako ćemo se boriti s Walesom i Slovačkom za drugo mjesto. Ne smije se podcijeniti ni Azerbajdžan“, kazao je Rossi podsjećajući da je Mađarska jedan od domaćina Eura te da će mađarska momčad dati sve od sebe da se plasira na Euro.

Giggs: Hrvatska ima izvanrednu momčad

Velški izbornik Ryan Giggs prvo je istakao da je zadovoljan što skupina ima pet reprezentacija.

„Moglo je biti bolje, ali i gore. Hrvatska se izdvaja po kvaliteti. Hrvati imaju jednog Modrića, ponajboljeg igrača na svijetu. Imaju doista izvanredne igrače i karakternu momčad punu samopouzdanja. Morat ćemo igrati jako dobro da bismo ih pobijedili.“

Wales je na prošlom Euru otišao čak do polufinala, a prije toga 58 godina nije bio na velikim natjecanjima.
„Teško je taj rezultat nadmašiti. No kada jednom okusite slast uspjeha i cijela zemlja stane iza vas, nema više povratka. Posavjetovat ću se s našim igračima koji su sudjelovali u tom uspjehu kako da to pokušamo ponoviti“, kazao je Giggs.

Hapal: Skupina je ujednačena i vrlo zanimljiva

Slovački mediji suglasni su da je Hrvatska favorit i najkvalitetnija momčad skupine, a da će se Slovačka, Wales i Mađarska boriti za drugo mjesto.

Slovački izbornik Pavel Hapal zadovoljan je ždrijebom.
„Izbjegli smo najjače suparnike i skupine, mogli smo proći puno gore. Nisam se osjećao ugodno znajući da možemo izvući Njemačku. Nijemce smo nasreću izbjegli“, kaže Hapal.

„Hrvatska je viceprvak svijeta i prvi favorit skupine, nedvojbeno je najkvalitetnija u skupini. Respektiram Hrvatsku, ali u isto vrijeme mislim da sve reprezentacije u skupini mogu proći dalje“, kaže Hapal i nastavlja:

„Skupina je ujednačena i vrlo zanimljiva. Imat ćemo pikantan susjedski dvoboj s Mađarskom“, zaključio je češki trener očito aludirajući na tradicionalno zategnute političke odnose između Slovačke i Mađarske.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider