Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bišćan pozitivan

Koronavirus zaprijetio HNS-u: Kustić otkrio što je s Dalićem i je li s revijom u Donjem Miholjcu napravljen krivi korak

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić pojasnio je trenutačnu situaciju u HNS-u, nakon objave da su članovi stožera mlade reprezentacije pozitivni na koronavirus…

Koronavirus ušetao se i hrvatsku Kuću nogometa. HNS je danas objavio priopćenje:

„Dva člana stožera mlade reprezentacije, uključujući izbornika Igora Bišćana, pozitivna su na virus SARS-CoV-2 (bez simptoma), pa zbog toga aktualni izbornik neće voditi U-21 reprezentaciju tijekom predstojećeg rujanskog okupljanja.

Zbog bliskog kontakta sa zaraženima, u samoizolaciju od 14 dana moraju ići i drugi članovi Bišćanovog stožera, osim Renata Pilipovića“, stoji među ostalim u priopćenju HNS-a.

Reporter Nove TV Milan Stjelja porazgovarao je o toj temi s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem.

gol expired Koronavirus ušao u HNS: Izbornik Igor Bišćan pozitivan, objavljeno tko će ga zamijeniti divider

„Mi smo radi prevencije napravili testiranja stožera seniorske i mlade reprezentacija. Nažalost, sad smo čuli da je izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan pozitivan na koronavirus, kao i još jedan član stožera. U više navrata smo se danas čuli, Igor nema nikakve simptome, ali nalaz je pozitivan, pa on i njegov stožer zbog bliskog kontakta moraju ići u samoizolaciju 14 dana“, kazao je u uvodu Kustić.

Mladu reprezentaciju početkom rujna očekuju dvije važne utakmice u kvalifikacijama za Euro U-21. Tko će Bišćana zamijeniti na izborničkoj klupi?

„Mi samo danas imali konzultacije, u kojima je telefonski sudjelovao i Bišćan. Usuglasili smo se da to preuzmu izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.“

Sreća u nesreći je što u stožeru seniorske reprezentacije nema pozitivnih.

„To veseli, cijeli stožer na čelu s izbornikom Dalićem je negativan. Radi preventive smo sve testirali da ne bi došli u situaciju da se virus, ne daj Bože, proširi na okupljanju, da dovedemo u pitanje odigravanja utakmica.“

gol expired Šefovi HNS-a opet dižu prašinu: Hajduk im ironično čestitao, Osječani bi tek sad mogli „poludjeti“ divider

Što je s igračima?

„Oni na okupljanje moraju doći s negativnim nalazima koji ne smiju biti stariji od 72 sata.“

Ono što sigurno zanima hrvatsku javnost jest odluka HNS-a da se danas u Donjem Miholjcu odigra revijalna utakmica veterana Jedinstva i veterana hrvatske reprezentacije, na kojoj je nastupio i predsjednik Saveza Davor Šuker, s ograničenim prisustvom gledatelja.

Kada znamo da je HNS donio odluku da se završnica sezone odigra bez gledatelja, i to bez preporuke epidemiologa da se ne igra, je li napravljen krivi korak?

„Ja samo mogu reći da su iz kluba Jedinstvo iz Donjeg Miholjca povodom svoje obljetnice zatražili da dođu veterani hrvatske reprezentacije i uveličaju njihov jubilej. Naravno, prije toga su imali sastanak s lokalnim Stožerom civilne zaštite, uz obvezu da se poštuju sve epidemiološke mjere. Ja sam uvjeren da je to tako i bilo“, zaključio je Kustić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider