Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vječno mlad

Koja je tajna Modrićeve dugovječnosti? Napravio je ključne promjene zbog kojih briljira i u poznim godinama

Luka Modrić je i s 35 godina bitan kotačić Hrvatske i Reala.

Xavi je s 35 godina igrao u Al Saddu, Andres Iniesta u Japanu, a Luka Modrić i dalje dirigira igrom Real Madrida.

Popularna je to izreka na internetu u raznim raspravama i objavama; njom u posljednje vrijeme, uglavnom navijači Reala, ali i drugi fanovi Modrićeve igre, opisuju sjajnu igru hrvatskog maestra i u poznim igračkim godinama.

Protiv Švedske smo mogli vidjeti u koliko je dobroj formi i dalje kapetan Vatrenih. Onaj potez kojim je započeo akciju za prvi gol - presijecanje lopte, izbacivanje protivničkog igrača i sprint u kontru u jednom dodiru - najbolji je dokaz njegove igračke klase, ali i sjajne fizičke spreme.

gol expired Uoči susreta s Hrvatskom iz francuske svlačionice procurio viralni video: Mbappe nije bio sretan divider

Koja je tajna Modrićeve dugovječnosti? Otkriva to madriski As, ugledni sportski list koji pomno prati sve vezano uz Real.

Kao prvi faktor navode njegov mentalitet. Pišu da svakom treningu pristupa "kao dječak", s puno volje i kompetitivnosti.

Pored toga, tu je i fizički faktor: Modrić je, po njima, promijenio način života, prehranu i treninge. Dobro tempira formu i zna kada treba odmoriti.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska-Švedska

"Želim javno zahvaliti izborniku Zlatku Daliću jer mi je dopustio da ostanem u Madridu i odradim predsezonu. Za igrača mojih godina to je izuzetno važno, jer ako ne odradiš dobru predsezonu, godinu dana nisi u dobrom ritmu", prenose njegovu izjavu.

Zbog toga je Modrić propustio prvu reprezentativnu akciju i utakmice s Portugalom i Francuskom, ali sad je opet među Vatrenima i to u odličnoj formi.

Reprezentaciju će s kapetanskom trakom izvesti iz tunela u srijedu protiv Francuske. Utakmicu možete gledati u izravnom prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV od 20:00.

Vatreni s optimizmom idu na Francusku

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider