Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sve o završnom turniru

Kladionice ne vjeruju Vatrenima u Ligi nacija, ali povijest kaže drukčije: Mogu li do bogate nagrade?

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman na Final Four Lige nacija.

Nakon sinoćnje utakmice Portugala i Španjolske, kompletiran je popis putnika na Final Four Lige nacija. Pogotkom Alvara Morate, Španjolci su se pridružili Nizozemskoj, Hrvatskoj i Italiji.

Najbolji kvartet europskog nogometa naći se na završnom turniru, koji se igra sredinom lipnja sljedeće godine. Tu su velesile europskog nogometa, ali i manja nacija koja se u posljednjih 25 godina prometnula u izuzetno uspješnu nogometnu naciju, otkrio je reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić.

Vatreni su najmanje vrijedna reprezentacija

Španjolska je najskuplja momčad koja će se naći na završnom turniru Lige nacija, tako popularna stranica Transfemarkt procjenjuje da izabranici Luisa Enriqua vrijede čak 790 milijuna eura.

Na drugom su mjestu Talijani s vrijenošću od 660 milijuna eura pa Nizozemci s 537 milijuna, a na posljednjem su mjestu Vatreni koji pak vrijede 343 milijuna eura.

Prema procjenama kladionica prvi su favoriti Španjolci i Nizozemci s 30 posto šansi, izgledi Azzurra procjenjuju se na 24 posto, a Vatrenima se daja 16 posto za osvajanje Lige nacija.

Kladionice im ne vjeruju, ali Hrvatska ima šansu

Unatoč niskim šansama za osvajanje natjecanja, Vatreni su kroz povijesti pokazali da mogu biti itekako neugodni za europske velikane. S Nizozemcima smo tako u egalu, s tim da su Vatreni dobili jedinu službenu utakmicu, od Talijana su bolji, a jedini su u minu sa Španjolcima koji su nas pet puta porazili.

Hrvatska je Nizozemsku svladala u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, dok su s Talijanima igrali čak šest puta. Dva puta su Vatreni slavili, u kvalifikacijama za Euro 1996, ali i na Svjetskom prvenstvu 2002.

gol expired Real Madrid na mukama! Luka Modrić vratio se ozlijeđen, poznato koliko će izbivati s terena divider

Za razliku od Nizozemaca i Talijana, Španjolci su uspješniji u međusobnim susretima, ali Vatreni su ih pobijedili dva puta. Na Euru 2016. i u susretu Lige nacija 2018. godine.

Iako još nije stigla službena potvrda, završni će se turnir igrati u Nizozemskoj, i to u Rotterdamu i Enschedu. Sve četiri utakmice Lige nacija možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Uz rezultatsku, nije zanemariva ni financijska strana Lige nacija. Osvajača čeka nagrada od 14 milijuna eura, a osim toga Hrvatska je osigurala mjesto u prvoj jakosnoj skupini u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Najbolji trenuci s utakmice Austrija - Hrvatska

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider