Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalićev biser

Velika nada hrvatskog nogometa uoči starta kvalifikacija otkrila je li spremna za novu poziciju

Josip Brekalo je za Dnevnik Nove TV najavio početak kvalifikacija za Euro 2020. i utakmicu s Azerbajdžanom.

Josip Brekalo (GOL.hr)

Pred Hrvatskom je novi ciklus kvalifikacija, a na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Azerbajdžana i Mađarske Dalić će biti bez čak devet igrača koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem su Vatreni osvojili srebro.

U igri je šest bodova, kakva je atmosfera u momčadi?

''Ovo je za nas jedan novi ciklus, atmosfera je odlična i nadamo se da ćemo ove kvalifikacije započeti na najbolji mogući način. Maksimalni učinak od šest bodova bi bio odličan'', izjavio je Josip Brekalo za Novu TV.

Vi ste svoju priliku na neki način već iskoristili, pokazali ste se u Ligi nacija protiv Engleske i Španjolske. Sada vas se spominje na najvjerojatniju opciju na desnom beku, znamo da je momčad prošarana ozljedama.

Hrvatska se mučila, ali ipak zasluženo pobjedom krenula u kvalifikacije za EURO 2020. Andrej Kramarić (Foto: AFP) Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

''Ja sam još uvijek jako mlad i na meni je da se i dalje dokazujem. Vjerujem da sam na prvom okupljanju svima pokazao da se može računati na mene. I kažem, na izborniku je da odluči tko je na toj poziciji. Igrao sam to više-manje u klubu, gdje su mi treneri znali reći tvoja je cijela desna strana.''

Izbornik Dalić je najavio promjenu stila igre, kaže da će Hrvatska više držati loptu u nogama. Jeste li se spremni prilagoditi tom sustavu?

''Pa naravno. Igrači su tehnički potkovani i mislim da tu ne bi trebalo biti problema.''

I za kraj par riječi o Azerbajdžanu.

''Nismo ih još analizirali kao ekipa. To ćemo napraviti u narednom periodu. Rekao bih da im je najveća snaga njihov izbornik koji nas jako dobro poznaje i koji bi ih mogao uputiti naše prednosti i mane.''

Nikola Jurčević (GOL.hr) Izbornik Azerbajdžana Jurčević za Novu TV: ''Hrvatska je favorit skupine, ali može se ostvariti čudo'' divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider