Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bišćan dobio pojačanje

Dalić prepustio Brekala U-21 reprezentaciji koju čeka supervažan ogled

Najmlađi hrvatski A reprezentativac neće igrati u prijateljskom ogledu protiv Gruzije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije pobjede nad Slovačkom i osiguranog plasmana na Europsko prvenstvo Zlatko Dalić je odlučio prepustiti Josipa Brekala izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu.

Pred Bišćanovim izabranicima je iznimno važan kvalifikacijski dvoboj protiv Češke, a Brekalo zbog svoje dobi ima mogućnost igranja za U-21 reprezentaciju (u postojećem ciklusu pravo nastupa imaju svi igrači rođeni poslije 1. siječnja 1998. godine).

Brekalo je inače dao važan doprinos u plasmanu Vatrenih na Euro 2020., kako u ranijoj fazi kvalifikacija, tako i u subotnjem odlučujućem dvoboju protiv Slovačke, svojim ulaskom početkom drugog poluvremena.

Kvalifikacije za Euro 2020. (Foto: AFP) Poznato u kojim gradovima Hrvatska može igrati na Euru: Jedna opcija zvuči fenomenalno divider

U lipnju ove godine Brekalo je odigrao sve tri utakmice za U-21 reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, a ukupno ima 16 nastupa i devet pogodaka u dresu Hrvatske U-21.

Samo pobjednik skupine ide izravno na U-21 Euro

U susretu protiv Češke Hrvatska nema pravo na kiks nakon što je na početku ovih kvalifikacija, još dok je izbornik bio Nenad Gračan, u Šibeniku izgubila od Škotske.

Format kvalifikacija je takav da će se na U-21 Euro, koji će se 2021. održati u Sloveniji i Mađarskoj, plasirati devet pobjednika kvalifikacijskih skupina plus najbolji drugoplasirani, a svi ostali koji završe drugi u svojim grupama će ići u dodatne kvalifikacije i igrati međusobno (ždrijeb će se obaviti naknadno).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider